Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Feri Lainšček

Muriša

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Anita Peti-Stantić
  • 01/2013.
  • 216 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533166476
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Muriša" je priča o jednoj sasvim posebnoj rijeci i o ljudima sudbinski vezanima uz nju, i onda kad ta rijeka nosi dobro i kad nosi zlo. A rijeke su uvijek putovanja, i prostorima koji nam nisu svima dostupni, i vremenima koja su za neke od nas prošla nesvršena, a za druge prošla svršena vremena.

Koliko god lokalna, kao svaka vrhunska literatura, priča je to o svakom divljem i neukrotivom (vodenom) toku koji se opire mostovima i opkoračivanjima, posve indiferentan prema ičemu drugome osim sebi samom. Kao da je od vječnosti i kao da će vječno ostati tu gdje jest.

Priča je to i o kolopletu svih ljudskih sudbina koje se zgušnjavaju u močvarnim gustišima i uskim uličicama, jednako koliko i na gradilištima mostova, dosanjanih i žrtvovanih, obilježenih velikim riječima i velikim gestama, na kraju svedenih na prah iz kojega su nastali, nestalan poput pjene na vrhu vala koju katkada nije moguće razlučiti od matice rijeke.

Priča je to i o strasti, i o životu u kojem je vrijedno umrijeti zbog ljubavi, kao i o prokletstvu proteklih generacija i proteklih života koje, koliko god ponekad poželjeli, ne možemo izbrisati iz svoga iskustva.

Zbog svega će vas toga danas, kad se čini da smo sposobniji govoriti o svemu drugome više nego o sebi samima, ova knjiga uhvaćena u mrežu brojnih isprepletenih identiteta i ničim ukrotivih osjećaja, za koju je Feri Lainšček dobio najviše priznanje za najbolje prozno djelo 2007. godine, vratiti vremenu mladenačkih strasti i naglih odluka koje poput vode naviru odasvuda

Poglavlje na usluzi!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –