Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Profaca

Izmještanja

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • 05/2014.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9789533340739
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga "Izmještanja" obuhvaća znanstvene članke i eseje nastale i objavljene u razdoblju od 2004. do 2013. godine. Članci "Pretpostavke i oblici društvenog nasilja i Prosuđivanje drugog: Uvod u problem društvenog nasilja nad pojedinačnim" prethodili su knjizi i doktorskoj disertaciji "Subjekt, nasilje i pravo na kontingenciju", u kojoj su ovi problemi temeljitije razrađeni.

Eseji "Aspekti autonomije, Subjekt i vrijeme i Okviri slučajnog" kasniji su radovi vezani uz pojmove iz disertacije. Znanstveni radovi "Sreća kao problem" i "Konfiguracije privatnog", te članak "Značenja dobi" istražuju odnos zapadnih društava spram sreće pojedinca, kulturalne interpretacije i društvene okolnosti koje utječu na razumijevanje dobi, te složene okolnosti suvremenog tumačenja privatnosti.

***

Maja Profaca
diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je 2008. godine doktorirala filozofiju. Objavila je knjigu "Subjekt, nasilje i prava na kontingenciju", Hrvatsko filozofsko društvo, 2009, koja je bila njezina doktorska disertacija. Surađuje s Trećim programom Hrvatskog radija, kulturnim i znanstvenim časopisima, u kojima objavljuje recenzije knjiga, znanstvene članke i eseje.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –