Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Julie Otsuka

Buddha u potkrovlju

  • Nakladnik: Litteris
  • Prijevod: Sanja Fabijanić
  • 10/2014.
  • 140 str., meki uvez
  • ISBN 9789537250737
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman "Buddha u potkrovlju", ispričan u prisnom prvom licu množine, prati sudbine bezimenih žena u Americi, mladih Japanki koje su, u potrazi za boljim životom, ranih 1900-ih prešle Tihi ocean kako bi se udale za muškarce koje nisu vidjele nikada u životu. Na putovanju brodom, koje je trajalo tjednima, ove naručene nevjeste mučne i naporne dane krate uspoređujući fotografije svojih budućih supruga i zamišljajući kako će izgledati njihov novi život u nepoznatoj zemlji. Međutim, već je i to putovanje puno izazova i nepredvidivih situacija, i kao da naviješta ono što ih tek očekuje u "obećanoj" zemlji...


Blistav mozaik nada i snova zbog kojih se toliko mnogo emigranata otisnuto preko oceana prema nepoznatoj zemlji. ... Otsuka oslikava izazove, patnje i povremenu radost što ih pronalaze u novoj domovini.... Profinjeno poetična, odmjerena na riječima, precizna i evokativna, poput tanke, ova je knjiga rijetka, jedinstvena poslastica.... Zanosno detaljna. ... Povijesna lekcija o boli." 

The Washington Independent Review of Books


Fascinantno paradoksalan: kratak opsegom a simfonijski dosegom, sveobuhvatan a živ u pojedinostima. Poput poentilističke slike sastavljen od jarkih točaka boje: vinjeta koje u par redaka oslikavaju cio život stapajući se u vibrantan skupni portret.

The Seattle Times


Hipnotičan. ... Ispričan u nezaboravno prisnom prvom licu množine, roman prati sudbine bezimenih žena u Americi.... Otsuka otkriva draž i snagu emigrantskog (i ženskog) preživljavanja, pomno nas navodeći da iznova promislimo o dubokoj boli stoje sadrži vječita nada. Iako žene nestaju, njihove riječi ostaju.

More


Čarobno i s malo riječi... Koristeći zbirno "mi" da izrazi promjenljiv ali snažan grupni identitet iz kojeg se povremeno pomaljaju i potom u nj uranjaju zasebno ocrtani pojedinci, Otsuka je stvorila brižno dotjeranu povijesnu sliku, kakvi su i potezi perom njezinih skromnih emigrantkinja u pismima voljenima koje više nikada neće vidjeti.

O, The Oprah Magazine



***

Julie Otsuka (1962.) rodila se i odrasla u Kaliforniji. Autorica je hvaljenog romana When the Emperor Was Divine. Među brojnim prestižnim nagradama koje je dobila za njezin bestseler, "Buddha u potkrovlju", ističu se Nagrada Američke akademije umjetnosti i književnosti, PEN/Faulknerova nagrada, u Francuskoj Nagrada Femina, u Njemačkoj književna nagrada Albatros itd.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –