Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Houellebecq

Uništiti

  • Nakladnik: Litteris
  • Prijevod: Mirna Šimat
  • 11/2022.
  • 424 str., meki uvez
  • ISBN 9789538195280
  • Cijena: 25.88 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Netom uoči francuskih predsjedničkih izbora 2027. godine, na internetu se pojavljuje video koji prikazuje giljotiniranje ministra financija Brune Jugea. Nakon napada na banku sperme i imigrante koji su se uputili u Europu, tragovi vode prema radikalnim ekološkim skupinama koje koriste zagonetne geometrijske simbole. Paul Raison, tehnokrat i ministrov čovjek od povjerenja, pokušava ući napadačima u trag i otkriti njihove motive. 

Dok se ispisuje francuska i globalna povijest, u životu Raisona i njegove obitelji gomilaju se emotivni i zdravstveni problemi. Paul i njegova supruga Prudence žive u odvojenim sobama, otac Édouard, bivši tajni agent, upravo je doživio moždani udar koji ga je paralizirao, a bračnom životu brata Auréliena ne piše se dobro. K tome, sve izglednije je da će predsjednički izbori na čelo francuske države iznjedriti ušminkanu TV zvijezdu, a da će sadašnji predsjednik iza kulisa isplanirati svoj povratak. 

Houellebecq u romanu „Uništiti“ ispisuje intrigantan i dirljivo precizan portret jedne zemlje, njezina političkog i zdravstvenog sustava. Ponovno su podastrijete sve okolnosti egzistencijalne usamljenosti pojedinca, no iz novog Houellebecqa začudo ne progovara cinizam i ogorčenost. Njegov otuđeni antijunak napokon je pronašao svoje mjesto u svijetu, i usput se pomirio s vlastitom smrtnošću. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –