Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alain Finkielkraut

Pametno srce : Čitanja

  • Nakladnik: Litteris
  • Prijevod: Marija Bašić
  • 02/2015.
  • 211 str., meki uvez
  • ISBN 9789537250614
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Alain Finkielkraut, koji je ponajprije poznat po svojim političko-filozofijskim djelima i angažmanu, u ovoj knjizi odlučio se vratiti svojoj staroj, inicijalnoj ljubavi još od studija književnosti – romanu.

Pod lijepim naslovom "Pametno srce" koje aludira na Pascala, na jednom je mjestu okupio devet čitalačkih iskustava, devet različitih tumačenja djela koja su ga snažno obilježila.

Knjige koje čine njegovu idealnu biblioteku i između kojih cirkulira njegova misao su sljedeće: "Šala" Milana Kundere, "Sve prolazi" Vassilija Grossmana, "Povijest jednog Nijemca" Sebastiana Haffnera, "Zadatak" Philipa Rotha, "Prvi čovjek" Alberta Camusa, "Lord Jim" Josepha Conrada, "Zapisi iz podzemlja" Fjodora M. Dostojevskog, "Washington square" Henryja Jamesa i "Babetina gozba" Karen Blixen.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –