Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maurice Blanchot

Književni prostor

  • Nakladnik: Litteris
  • Prijevod: Vladimir Šeput
  • 10/2015.
  • 347 str., meki uvez
  • ISBN 9789537250713
  • Cijena: 20.57 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Književni prostor" Mauricea Blanchota, jedna je od temeljnih knjiga naše modernosti. Ona nije samo esej o razumijevanju književnog stvaranja nego i precizno istraživanje o onom što je zaista značajno za današnjeg čovjeka sučelice činjenici da "nešto kao umjetnost ili književnost postoje": silazak u dubinu, pristup tajnovitom, iskustvo samoće i smrti.

Autor istražuje djela Kafke, Mallarmea, Rilkea, Holderlina i mnoga druga. Možda nema toliko stroge, bogate meditacije o stvaralačkom činu u cijeloj teoriji književnosti od ove Blanchotove.

Maurice Blanchot (1907.-2003.), francuski romanopisac i esejist. Cijeli je njegov život posvećen književnosti, a napisao je više od pedesetak djela. Jacques Derrida i Emmanuel Levinas smatrali su ga najznačajnijim teoretičarem književnosti i posvetili mu knjigu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –