Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Simona Delić

Venerino zrcalo : Folklorističke studije o sefardskoj književnosti

  • Nakladnik: Litteris
  • 10/2015.
  • 271 str., meki uvez
  • ISBN 9789537250775
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga eseja "Venerino zrcalo" Simone Delić najviše se bavi komparativnim proučavanjem tradicionalne balade, njezinim podrijetlom, prijevodima, kao i otkrivanjem sličnosti i razlika između pojedinih zemalja u europskom okruženju povezanim tim tradicionalnim žanrom.

Komparatističke i hispanističke studije u kojima autorica istražuje književnost sefardskih Židova donose novi folkloristički pogled na tradicijsku književnost, posebno romancero i baladu, koji svojim tematskim, društveno-kulturološkim i jezično-stilskim osobitostima pokazuju zanimljive veze i odnose između kultura i jezika u mediteranskom okruženju.

Autorica pokazuje da španjolsko i hrvatsko tradicionalno pjesničko stvaralaštvo potječu iz istih izvora i da su im povijesne i kulturološke okolnosti istovjetne, te da je sefardska tradicija čvrsta spona između njih. "Venerino zrcalo", djelo pisano čitko i jednostavno, namijenjeno je širokom dijapazonu potencijalnih čitatelja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –