Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Suzana Matić

Drugojačija

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 03/2016.
  • 114 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533047683
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon prve knjige lirskih fragmenata i stihova "Samosanacije" Suzana Matić izjavila je kako je ono što nam nedostaje, ono što najviše jesmo. Te da je njeno pisanje često više ranjavanje, nego cijeljenje.

"Jer ta emocija koju lovim po sebi i po redovima u kojima je ispisujem, jednom kad je napisana nije puštena van, nego baš suprotno – kada je prepoznata, ulovljena, ona samo raste i preuzima me."

U novoj pjesničkoj knjizi "Drugojačija", u kojoj se ovaj put odlučuje samo za stih a izostavlja lirsko-prozne fragmente, to Drugo i dalje nedostaje, a autorica je, naravno, i dalje u potrazi za Bogom u licu Drugoga, ali i ona je drugačija, jača, svojim je pisanjem, koliko god bilo traumatično, podigla krovnu gredu i sad vam je samo hrabro krenuti s njom kroz prostore koje je osvojila.

Suzana Matić rođena je 1970. u Mainzu u Njemačkoj. Odrasla je i školovala se u Zagrebu, gdje je završila Arhitektonski fakultet.

Prvu knjigu "Samosanacije" objavila je 2012. u izdanju Algoritma, 2015. kod istog nakladnika objavljuje knjigu "Koliko sam puta okidala s boka", a 2016. u nakladi izdavačke kuće V.B.Z. knjigu poezije "Drugojačija". U rujnu 2017. u nakladničkoj kući Hena com izašla joj je knjiga kratkih priča "Ne naginji se unutra".

"Samosanacije" su 2015. objavljene i u Beogradu, u izdanju Factuma. U Rumunjskoj joj je 2017. u izdanju Editure Pim izašla trojezična zbirka poezije "Poezii Alesee".

Priče su joj objavljene u Večernjem listu, Zborniku trećeg programa, Književnoj republici, Fantomu slobode te Zborniku gornjogradskog književnog glasnika, a pjesme u časopisima Poezija, Artikulacije i Zarez. Višekratno su čitane u emisijama na Trećem programu Hrvatskoga radija.

Tekstovi su joj prevedeni na engleski u časopisima Relations i Underpass.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –