Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dinko Telećan

Azijska suita : Putni dnevnici 2009.-2014.

  • Nakladnik: Sandorf
  • 11/2015.
  • 164 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537715601
  • Cijena: 95.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Dinko Telećan više je puta odlazio u Aziju, i svaki se put vraćao ovamo, u naš kutak svijeta, da razmišlja i iščitava što je zabilježio na tim putovanjima koja za njega nisu predstavljala izlet u nepoznato, nego povratak u poznato, ali ono poznato koje je prejako, preintenzitvno, prebolno, ponekad i presmiješno – jer ga osjećamo dijelom sebe.

Ovaj punokrvni književni putopis čita se kao obračun s turističkim vodičima, polemika s književnim veličinama, učenje o skrivenim istinama i promišljanje iskonskih znanja. Nakon prve putopisne knjige "Lotos, prah i mak", Telećan širi horizont azijskog putovanja te njegovi tekstovi britko, u razvedenom ritmu suite, ovaj put sežu preko Nepala svedo Kine.

U najboljoj maniri velikih književnika poput Michauxa ili Moravije, Telećan nam otkriva azijski pejsaž unutra i izvana; unutra kad piše o Aziji kakva jest, a istovremeno i neskriveno o svojim dojmovima i impulsima u toj fascinantnoj interakciji čovjeka i kontinenta; izvana kad piše o posljedicama površ(i)n(sk)og pristupa najvećem kontinentu i o blještavilu monumentalnosti koje se u tropskim vrućinama i himalajskim mrazovima ocrtava na obzoru vječnosti.

 

Dinko Telećan rođen je 1974. u Zagrebu. Piše i prevodi kao samostalni umjetnik. Objavio je zbirke poezije "Kreševa", 1997., "Vrtovi & Crvena mijena", 2003., "Iza", 2005., "Plast igala", 2011., "Dok ti oči ne dogore", 2017., "Dovoljni razlozi : I druge pjesme", 2021., roman "Dezerter", 2013. i knjige "Sloboda i vrijeme", 2003., "Pustinja i drugi ne-vremeni ogledi", 2009., te putopise "Lotos, prah i mrak", 2008. i Azijska suita, 2015. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –