Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andreja Malta

Moja mačka Bella... radila je što je htjela

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 03/2017.
  • 72 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780 609
  • Cijena: 7.96 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Čini se, a potvrdu tome daje i bezbroj primjera s društvenih mreža, da čovjek u više od 5000 godina, od vremena faraona do danas, nije mnogo napredovao: piše svoje intimne povijesti i svete knjige po zidovima (ovaj put virtualnim) i klanja se mačkama (ovaj put bezbrojnim šarenim tigricama, sivim, sijamskim, perzijskim, ribaricama s jezera Van, bezrepim manksicama, Main Coon, norveškim šumskim, ali ponajviše običnim uličnim i kućnim mačkama, bile one plemenite ili ne).

Mačke svih boja, vrsta i fela predmet su obožavanja milijardi ljudi diljem svijeta, zaštitni znak cijelih skupina (ponajprije žena), a kojima na društvenomrežnim stranicama u terabajtima lete emotikoni u obliku srca, smajlića i poljubaca, i za mnoge mačke su najomiljeniji kućni ljubimci. Nadalje, nerijetko nam se mačke smiješe s majica, šarenih marama i torbi, narukvica, prstena ili ogrlica. 

Mačka Bella zapravo je sasvim obična udomljena mačka, ali istovremeno i centar svijeta ove knjige. Ona je dobra, zločesta, umiljata, prepredena vragulja. Jednostavno rečeno – mačka.

Andreja Malta (djevojački Jezeršek) zadarska je književnica (1961.). Njezin je književni izričaj podjednako onaj na hrvatskom i slovenskom jeziku. Povremeno objavljuje poeziju u zadarskom Narodnom listu, listovima za nacionalne manjine Most, Planika i Liburnijska sloga, u Zarezu i Marulićevoj književnoj reviji te na slovenskim portalima Pesem.si i Širi poezijo, ne strahu.

Prozu objavljuje u časopisima Sensa, Ulične svjetiljke i Književnost uživo. Svojim je radovima prisutna i u Časopisu Kvaka. Povremeno sudjeluje na zagrebačkim Jutrima poezije, Pod starim krovovima – Kod Šnidaršića, koje vodi Robert Roklicer.

Članica je zadarske udruge neafirmiranih pisaca ZaPis.

Godine 2013. izdaje dvojezičnu zbirku poezije i kratke proze "Po stezah spominov/Stazama uspomena" (Slovensko kulturno društvo Lipa, Zadar). U proljeće 2015. objavljena je njezina zbirka priča "Lica i naličja ljubavi" (Studio TiM, Rijeka) koja je predstavljena na KaLibar bestiValu. Iste godine izdaje i drugu dvojezičnu zbirku "Vsakdanje stvari/Svakidašnje stvari" (SKD Lipa, Zadar), a 2019. zbirku priča "Nikad ne znaš, kužiš me?".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –