Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Josipa Pavičić Berardini

Šest milimetara : Ispovijest o boli i pobjedi

  • Nakladnik: Beletra
  • 06/2017.
  • 197 str., meki uvez
  • ISBN 9789535918530
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini osjetila je strah i tugu – zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu… A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je u svojoj knjizi "Šest milimetara" opisala Josipa Pavičić Berardini.

Kako se osjećala nakon dijagnoze karcinoma, od čega se sve morala oprostiti i kako je ponovno osmislila svoj život, ali i koje je korake morala poduzeti na putu ozdravljenja, sve to u ovoj knjizi opisuje Josipa Pavičić Berardini. Ne dopustivši da je strah nadvlada, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

U knjizi "Šest milimetara" pratimo Josipu od idiličnog obiteljskog odmora na Bosporu do dana koji mijenja sve – pregleda i dijagnoze – a zatim operacija i razvoda braka u vrijeme pisanja ove knjige, sve do opraštanja s bliskom prijateljicom Ivanom Popović koja nije uspjela pobijediti karcinom.

Josipa Pavičić Berardini piše iskusnom rukom, odvažno i s lakoćom, a najdublje osjećaje izražava dostojanstveno i bez patetike. Njezina je ispovijest dramatična jer joj događaji nameću dramu, ali autorica ne podliježe strastima, već impresionira visokom sviješću kojom bira postupke najbolje za sve, bez obzira na to koliko bili bolni.

Dr. Vesna Ramljak u predgovoru zahvaljuje Josipi što je postala ambasadorica Europa Donna Hrvatske i kaže: "Ono što je novo i važno način je prikaza bolesti, od početka – prenošenje spoznaje o važnosti i vrijednosti života, koliko nam je bitno ući u sebe, prigrliti bolest, koliko nam je važna spoznaja razloga naše bolesti, kako ćemo oprostiti onima kojima trebamo oprostiti, kako oprostiti sebi? Ponajviše sebi!" I dodaje: "Šest milimetara lošeg će se, nadam se, pretvoriti u bezbroj milimetara dobrog."

Josipa Pavičić Berardini radila je dva desetljeća u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana – "Sara Santini", "GL’amour" i "Lopov moje mladosti". Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –