Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sharon Bolton

Krvava žetva

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Sabine Marić
  • 03/2019.
  • 392 str., meki uvez
  • ISBN 9789533600055
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Liječnica, specijalistica ginekologije i porodništva, Tora Hamilton sa svojim je suprugom nedavno doselila na vjetrovito Shetlandsko otočje, dvjesto kilometara udaljeno od najbližeg kopna. Premda joj je suprug tu odrastao, prošlo je dvadeset godina od njegova posljednjeg boravka na Shetlandu. Dok je jednoga kišnog dana htjela pokopati voljenog konja, Tora slučajno pronalazi ljudski leš, na prvi pogled stoljećima star, prirodno mumificiran u tresetu.

Kada ustanovi da truplo zapravo nije staro te da je riječ o mlađoj ženi, kojoj je ritualno odstranjeno srce, Tora opsesivno nastoji otkriti što joj se dogodilo – čak i kad joj policija, kolege iz bolnice pa i suprug savjetuju da se ne se upliće u slučaj. Na temelju statističkih podataka iz bolnice, gradskog arhiva kao i lokalne predaje, Tora otkriva uznemirujuću povezanost pronađenog trupla s drevnom shetlandskom legendom i počinje rasplitati klupko mračnih otočkih tajni – toliko moćnih da radi njih vrijedi ubiti.


Sjajan triler inspiriran jezivom legendom
Tess Gerritsen

Sharon Bolton odrasla je u Lancashireu te radila u marketingu i odnosima s javnošću. Napustila je karijeru kako bi postala majka i spisateljica. Njezin roman "Sacrifice" proglašen je najboljim prvijencem na britanskom Amazonu, a njezina druga knjiga "Awakening" osvojila je 2010. godine prestižnu američku nagradu Mary Higgins Clark.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –