Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sharon Bolton

Male prljave laži

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Sabine Marić
  • 03/2017.
  • 368 str., meki uvez
  • ISBN 9789533435916
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U maloj i izoliranoj sredini Falklandskog otočja nestanak djeteta prava je rijetkost, a zbog surova krajolika može značiti samo užasnu tragediju. Ali nakon što u kratkom vremenu nestane nekoliko dječaka – prvo iz jedne obitelji turista a potom i iz lokalne zajednice, mještani se suočavaju sa zastrašujućom mogućnosti da njihovi nestanci nisu slučajni te da se ubojica krije među njima.

U potragu za nestalim dječacima uključuje se i Catrin Quinn, stručnjakinja za kitove koja nakon pogibije svojih dvojice sinova živi osamljeničkim životom. Catrin, njezina najbolja prijateljica iz djetinjstva Rachel i Callum, bivši vojnik i Catrinin ljubavnik, nakon nezamislivih gubitaka izgubili su povjerenje u svijet koji ih okružuje. I sami skrivaju strašne tajne, a nesigurnost i histerija među otočanima sve više raste…


Ovaj briljantno napisan triler pun laži i izdaja vodi nas do neočekivanog, hipnotizirajućeg kraja.
Publishers Weekly

Zarazno… ostavlja čitatelja u nedoumici do posljednje rečenice. Obavezno štivo ove godine.
Daily Express

Vješto napisana igra laži i izdaje te upečatljiv opis izolirane otočne sredine Falklanda čine ovu knjigu doista posebnom.
Guardian

Odlična karakterizacija likova poštuje psihološku složenost troje otočana koji služe kao naratori… no na kraju je – doslovno na posljednjoj stranici – fabula ta od koje nas hvata jeza.
New York Times

Sharon Bolton odrasla je u Lancashireu te radila u marketingu i odnosima s javnošću. Napustila je karijeru kako bi postala majka i spisateljica. Njezin roman "Sacrifice" proglašen je najboljim prvijencem na britanskom Amazonu, a njezina druga knjiga "Awakening" osvojila je 2010. godine prestižnu američku nagradu Mary Higgins Clark.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –