Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Katja Grcić

Pisma Ziti

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • 06/2020.
  • 85 str., meki uvez
  • ISBN 9789533342610
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Premda se u ovom slučaju Katja Grcić primiče (nesumnjivo poetskoj) prozi, na planu izraza i tu i dalje vrijedi formula iz njenih prijašnjih djela ("Nosive konstrukcije" , 2015 i "Ljeto/Summer" 2017.). Za Grcić specifični fragmenti i dalje su savršeno jezično odvagani i odmjereni pri uklapanju u cjelinu, izraz je očuđujuć no precizan, a drama kompletirana u svega nekoliko poteza. "Pisma Ziti" univerzalna su priča o strahu od samoće, potrazi za smislom i nadasve vlastitoj i tuđoj slobodi izbora.

Adrijana Vidić


Što znači biti glumica? Kakvu emocionalnu, političku i osobnu drskost uključuje izlazak pred publiku? JE li publika prijatelj glumice? Ili samo gledatelj? Kad glumica jednom otvori granice svoje percepcije, tko je tu da prati zacjeljivanje njezine “otvorene rane”? Katja Grcić bavi se pitanjem kako biti prijatelj onima koji prelaze socijalne barijere i pri tom stradaju od revolucionarnih proboja. Kao i pitanjem zašto tekst i izvedba čak i u istom mrežnom stoljeću i dalje završavaju kao najbolji prijatelji.

Nataša Govedić

Katja Grcić rođena je 1982. u Splitu. Germanistiku i anglistiku studirala je u Zadru i Beču. Po završetku studija odlazi u Zagreb, a potom u Split, gdje i danas živi. Radi kao prevoditelj i predavač, te sezonski kao turistički vodič. Surađivala je s Udrugom KURS, u svojstvu prevoditeljice i moderatorice književnih večeri. Višegodišnji aktivni član Udruge za pomoć djeci s disleksijom, DYXY. Piše poeziju i prozu, a bavi se i vizualnom umjetnošću.

Poeziju je do sada objavljivala brojnim časpisima (Quorum, Vijenac, Pobocza, Motrišta, The Split Mind, Zarez, Tema) i na HR 3 u emisiji Poezija naglas. Radovi su joj zastupljeni i u virtualnom časopisu za književnost Knjigomat. U travnju 2014. prvi put javno izlaže u okviru grupne izložbe NUS u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –