Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pavle Svirac

Moj život s Milanom : Roman iz suvremenog života

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • 04/2022.
  • 200 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321400
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Istinska literatura, duhovita, urbana, lirska proza što neposredno reagira na Zagreb u pandemiji i nakon potresa; dijelom i triler, jer do zadnjeg retka knjige zajedno s autorom strepimo hoće li ga Možemo! izbaciti iz stana koji mu je kao zaslužnom umjetniku dodijelio Milan Bandić; štivo dakako pesimistično, ali i popunjeno toplim sentimentom kakav smo dosad nalazili jedino u sad već davnim feljtonima neprežaljenog Veselka Tenžere.
Tomislav Čadež, Jutarnji list

Željko Špoljar, alias Pavle Svirac, novi je književni fenomen. Riječ je o književniku koji se originalnim, ironičnim tekstovima o hrvatskoj književnoj sceni u relativno kratkom vremenu poprilično brzo popeo na našem književnom proplanku, pa će mu sad biti teže ne pasti nego se uspentrati. Svirac u dosad još neviđenom zajebantskom tonu komentira pojave hrvatskog književnog sazviježđa, pri čemu, u prepoznatljivom diskursu, spaja zamjetnu erudiciju s rafiniranim humorom.
Boris Rašeta, Novosti

Čitao sam Pavla Svirca dok su se njegovi tekstovi mogli naći samo na internetu. Kad su se pojavili kao knjiga naručio sam je preko interneta i uživao kao prasac u ponovnom čitanju s papira onoga što sam ranije pročitao na ekranu – odavno se nisam toliko oraspoložio i cerekao čitajući neku domaću knjigu. To je sjajno!
Pero Kvesić, Tportal

Pavle Svirac objavljuje svoje doživljaje u kojima su akteri poznate osobe. Opisuje susrete s književnicima, političarima, glazbenicima, glumcima, pa i novinarima, a pitkim i duhovitim izričajem brzo je došao do velikog kruga fanova. Sve što Svirac piše je satira, plod mašte.
Samir Mila, Večernji list

Svirac ne ostaje dužan nikome u ovoj kritici ne samo kulturne scene, nego i društva općenito. Na nepretenciozan način, sličan South Parku, ukazuje na sitničavost, pretencioznost i općenito hipokriziju ovog vremena.
Sven Popović, Moderna vremena

Pavle Svirac je institucija. Pa taj čovjek je legitimizirao spoj fikcije i fakcije u domaćem javnom prostoru, i to redovnim pisanjem u značajnom domaćem tjedniku.
Vid Barić, Novi list


***

Željko Špoljar rođen je 1975. godine u Zagrebu. Autor je romana "Gumeni galeb" (prva nagrada za neobjavljeni roman, Matica hrvatska, 2008.), "Štakorbar" (Nagrada „Drago Gervais“, 2013.) i "Petokoronaš". Objavio je zbirke priča – "Moj brat Felix Krull" i "Teškoće pri gutanju".

Pod pseudonimom Pavle Svirac izišle su mu knjige "Književna groupie", "Strovaljivanje", "Slikaranje" i "Kako biti hipster". Kolumnist je tjednika Nacional.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –