Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mario Vargas Llosa

Civilizacija spektakla

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Dinko Telećan
  • 10/2023.
  • 192 str., meki uvez
  • ISBN 9789532863352
  • Cijena: 18.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kultura je u prošlosti bila svojevrsna vitalna svijest koja je neprestano pomlađivala i oživljavala svakodnevnu stvarnost, a danas je ponajviše mehanizam razbibrige i zabave. Knjiga eseja "Civilizacija spektakla" propituje tu preobrazbu potvrđujući pritom kako Mario Vargas Llosa nije tek jedan od najboljih romanopisaca današnjice, već i jedan od najgorljivijih društvenih kritičara.

Pozivajući se na Eliotov esej “Bilješke prema definiciji kulture” kao polazište svojih razmatranja, Vargas Llosa prati srozavanje pojma kulture, osobito žaleći za nestankom lika intelektualca: veći dio dvadesetog stoljeća književnici i književnice vodili su političke, estetske i moralne razgovore, a danas su gotovo nestali iz javnog diskursa. Ova je knjiga nezaobilazna lektira: nobelovac bez dlake na jeziku daje oštru, ali suštinsku kritiku našeg vremena.


Provokativna zbirka eseja o brzom propadanju intelektualnog života, koja uspijeva u dvostrukom podvigu bacanja svjetla i širenja tame… Pa ipak, pred kraj ovih inteligentnih, prodornih, rigoroznih, ali sporadično žalosnih eseja možemo otkriti tračak nade.
Malcolm Forbes, The New Criterion

Mario Vargas Llosa, dobitnik Nobelove nagrade 2010. godine, rođen je u Arequipi, u Peruu, 1936. godine. Njegova književna karijera došla je na glas s izlaskom knjige "Grad i psi". Poslije je još objavljivao kazališne komade, studije i eseje, memoare, pripovijetke i prije svega romane kojijh je napisao devetnaest.

Dobitnik je najvažnijih književnih priznanja, među ostalim nagrade PEN/Nabokov, Cervantes i Grinzane Cavour.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –