Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Jurić

O nastajanju i nestajanju

  • Nakladnik: AGM
  • 02/2006.
  • 132, meki uvez
  • ISBN 9531742634
  • Cijena: 6.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Poetske crtice Hrvoja Jurića osamljeni su primjer refleksivnosti koja uspijeva apstraktno učiniti konkretnim, lirskog racionalizma koji u svakodnevno privodi filozofsko. To su nove pjesme na starim osnovama, klasika prelomljena kroz ležernost iskaza, istodobna napregnutost i pomirenost, šank i ekumena...Ukratko, sve na jednome mjestu, sažeto i nenametljivo, poezija koja se pojavljuje kao integralan dio života.

Hrvoje Jurić (1975., Bihać), gdje je završio osnovnu i srednju školu, te odrastao. U Bihaću je objavio dvije mladenačke zbirke pjesama: "Moje prve pjesme" (Književni klub "Ivan Goran Kovačić, Bihać, 1988) i "Moj svijet" (vlastita naklada, Bihać, 1991). Od 1993. živi u Zagrebu, gdje je studirao i gdje danas radi kao asistent na Katedri za etiku Filozofskog fakulteta. Piše i prevodi uglavnom filozofske i slične članke, a poeziju čita, piše i objavljuje odavno i posvuda. Dobitnik je nagrade "Goranovog proljeća" za mlade pjesnike (1997), rezultat čega je objavljena knjiga pjesama "Nominativ" (Studentsko kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić", Zagreb, 1997).

Hrvoje Jurić (Bihać, 1975.) radi kao izvanredni profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje etiku i bioetiku. Zamjenik je glavnog i odgovornog urednika časopisa Filozofska istraživanja i Synthesis philosophica, glavni tajnik Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku i međunarodne znanstveno-kulturne manifestacije Lošinjski dani bioetike, voditelj Sveučilišnog centra za integrativnu bioetiku Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Hrvatskog bioetičkog društva te aktivni član niza drugih znanstvenih, kulturnih i socijalnih projekata i inicijativa.

Pored brojnih znanstvenih, stručnih i esejističkih članaka u hrvatskim i međunarodnim časopisima i zbornicima, objavio je knjige "Etika odgovornosti Hansa Jonasa" (2010.), "Iskušenja humanizma" (2018.) te "Tekst i kontekst bioetike" (2019.), a bio je i suurednik zbornika "Filozofija i rod" (2005.) i "Filozofija i mediji" (2014.).

Također se bavi poezijom i objavio je pet pjesničkih knjiga: "Moje prve pjesme" (1988.), "Moj svijet" (1991.), "Nominativ" (1997.), "O nastajanju i nestajanju" (2005.) te "Uglavnom pridjevi" (2014.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –