Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vlado Bulić

Putovanje u srce hrvatskog sna : Sedam linkova na jedan blog

  • Nakladnik: AGM
  • 11/2006.
  • 345 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 953174291X
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Putovanje u srce hrvatskoga sna" je svojevrstan «bildungsroman» Denisa Lalića. Ispripovijedan je kroz sedam priča-poglavlja (+ intro) koja obuhvaćaju jedan mlad, još nedovršen život u kojemu se već steklo civilizacijsko iskustvo dugo nekoliko stoljeća: od krčenja stine s didom u vlaškom zavičaju - ne bi li se izborila zemlja za vinograd - zapečaćenog srednjovjekovnim podsjetnikom, udarcem u didov trbuh, do rasapa i stvaranja novog identiteta u «cyber-svemiru», daleko od svakog zavičaja.

Lalićevu odiseju "od motike do interneta" Vlado Bulić kontekstualizira prikazom Hrvatske devedesetih i nultih koji se, ugrubo, proteže od feudalnog terora osiljenih lokalaca, nasilnih ostataka militaraca i mafije do suptilnog i kapilarnog terora medija i konzumerizma, pri čemu je dominantna ideologija "krvi i tla" koja, utoliko, omogućava i neke predideološke varijante "pomirenja Hrvata".

Bulićev artificijelizirani neorealizam počiva na pripovijednoj ritmici svakdana, razvijanoj kroz «light-motive» koji otkrivaju svakodnevni «hard», na pripovijedanju koje se obično otvara epilogom, koje ponekad ulazi u beskonačne petlje – kao «techno» – kulminira i ekstazira onkraj vremena i prostora, u povlačenju pred brutalnošću, u narkoticima proširenim bespućima subjekta ili «cyber-zbilji». Zbog svega toga "Putovanje..." nije samo neorealistički roman, nego roman o raznim realnostima i njihovim razinama.

Vlado Bulić rodio se 1979. godine u Splitu. Živi u Zagrebu. 2003. godine njegov rukopis pobjeđuje na natječaju za prvu knjigu Studentskog centra u Zagrebu pa tako objavljuje zbirku poezije "100 komada". Jedan je od urednika književnog časopisa «Libra libera».

Stalni je bloger Internet – portala www.index.hr gdje piše blog “Pušiona Denisa Lalića”. Isti je blog 2003. godine proglašen najboljom web – kolumnom hrvatskog dijela weba.

Na neknjiževnom planu, radio je sve i svašta. Između ostalog i apsolvirao Hrvatski jezik i književnost i Informatologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –