Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ulrich Michels

Atlas glazbe Sv. 2 : Povijest glazbe od baroka do danas

  • Nakladnik: Golden marketing / Tehnička knjiga
  • Prijevod: Jelena Vuković
  • Ilustracije: Gunther Vogel
  • 10/2006.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532120912
  • Cijena: 31.85 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon uspjeha hrvatskog izdanja 1. sveska «Atlasa glazbe» (2004.), u kojemu je prikazan sistematski dio (Nauk o instrumentima, Nauk o glazbi, Vrste i forme) i povijesni dio od početaka glazbe, preko antike i srednjeg vijeka do renesanse, sada je dostupan i drugi svezak u kojem Michels i Vogel riječju i slikom izlažu povijest glazbe od baroka do kasnog 20. stoljeća.

Od praspomenika glazbene kulture do naših dana, «Atlas glazbe» vodi nas riječju i slikom na putovanje kroz teoriju i povijest glazbe. Zahvaljujući jedinstvenom spoju teksta i ilustracija - tekst kontinuirano i usporedno prate grafički prikazi (više od 200 crteža u boji, tablice, notni primjeri), postao je nezaobilazno štivo za stručnjake, studente i ljubitelje glazbe. Knjiga donosi i bogatu bibliografiju te iscrpno kazalo pojmova i osoba.

Ljubitelji glazbe, reproduktivni umjetnici, teoretičari glazbe i studenti, nastavnici i učenici dobit će i drugim dijelom ovog leksikona prijeko potreban priručnik, koji još uvijek predstavlja uzor preglednosti i sistematičnosti izlaganja bez premca. Prof. dr. Ulrich Michels (1938.) studirao je glazbu, muzikologiju i germanistiku. Od 1972. predaje na Staatlichen Hochschule für Musik i na Sveučilištu u Karlsruheu. Objavljuje muzikološke članke i monografije.

Gunther Vogel (1929.-1988.) studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Karlsruheu, a nakon pedagoškog rada nastanio se u Titisee-Neustadtu i djelovao kao slikar i crtač. Godine 1985. dobio je nagradu Udruge umjetnika Baden-Wiirttemberga. Za nakladničku kuću Deutscher Taschen-buch Verlag (dtV) izradio je ilustracije i za Atlas arhitekture, objavljen i u prijevodu na hrvatski.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –