Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Perišić

Naš čovjek na terenu

  • Nakladnik: Profil
  • 12/2007.
  • 338 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531206778
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Robert Perišić, pisac dviju sjajnih zbirki priča i ponajbolji hrvatski književni kritičar, napisao je roman koji, s jedne strane, ima ambiciju pokazati kako to izgleda današnja Hrvatska, posebno zagazivši u novinarske i glumačke krugove, a s druge strane donosi izvrsno napisanu ljubavnu priču, koja naravno ne može izmaknuti svijetu koji je okružuje.

Robert Perišić napisao je roman o današnjim medijima i našim iluzijama - roman kroz koji defiliraju novinari, glumice, poduzetnici, manekenke, buntovnici izvan kontrole, lokalni političari, ljudi opsjednuti televizijom, mali dioničari u potrazi za srećom...

"Naš čovjek na terenu" društveni je roman koji uz puno humora, zahvaća suvremene teme, a ujedno je i suptilna ljubavna priča koja, naravno, ne može izmaknuti svijetu što je okružuje. Duhovit, ambiciozan i pametan - roman je to koji mijenja sliku suvremene hrvatske književnosti. 

Više o romanu: "Naš čovjek na terenu"!

***

Robert Perišić rođen je 1969. u Splitu. Objavio je knjige kratkih priča «Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas» (1999.), «Užas i veliki troškovi» (2002.) i knjigu poezije «Dvorac Amerika» (1995.). Autor je drame «Kultura u predgrađu» koja je premijerno izvedena 2000. u Dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu (drama je objavljena na internetu: www.elektronickeknjige.com).

Od 1992. do 2000. bio je glavni urednik kulturnih časopisa 'Godine' i 'Godine nove'.Autor je scenarija za dugometražni igrani film «Sto minuta Slave» (2004.).Redovitu književnokritičku kolumnu objavljuje u tjedniku 'Globus'.
Živi u Zagrebu.

Robert Perišić rođen je u Splitu 1969. godine; živi u Zagrebu. Nakon knjiga kratkih priča ("Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas", 1999; "Užas i veliki troškovi", 2002) koje su imale značajan odjek, a još više nakon dvaju romana snažne domaće i internacionalne recepcije ("Naš čovjek na terenu", 2007; "Područje bez signala", 2015). Perišić je književno ime stekao prvenstveno kao prozaist, nagrađivan je u Hrvatskoj i inozemstvu, knjige su mu prevedene na više od deset jezika, s osobitim kritičkim odjekom u SAD. 

Perišić se od svojih književnih početaka bavi i poezijom: prvu zbirku pjesama "Dvorac Amerika" objavio je 1995., druga zbirka, "Jednom kasnije", izašla je 2012. godine, da bi 2020. objavio knjigu poezije "Siromašni čovjek kojeg boli glava".

Nestandardna knjiga "Uvod u smiješni ples" (2011.) uklapa se u prozni niz. Autor je, među ostalim, i izvođene drame ("Kultura u predgrađu", 2000.) te scenarija za igrani film "Sto minuta Slave" (2004.).

U 2021. godini prema "Području bez signala" snimljena je igrana serija (režija: D. Matanić) koja je osvojila Grand Prix u programu International Panorama na prestižnom svjetskom festivalu serija Series Mania u Lilleu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –