Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Drago Glamuzina

Tri

  • Nakladnik: Profil
  • 05/2008.
  • 249 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531207768
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

I u ovoj priči o ljubavnim trokutima, kao i u nagrađivanim «Mesarima», pisac majstorski opisuje ono čime je opsjednut: demona ljubavi, svijet čija se ljepota ne mjeri crno-bijelim moralom pa čak ni onim što običavamo nazivati običnom, jednostavnom srećom.

Glamuzinini prizori iz (izvan)bračnog života, krupni i ubojiti kadrovi, pokazuju da su pakao, čistilište i raj ovdje na Zemlji, pored nas, ili još točnije: u nama. A čitatelju obećavaju sve osim spokoja... i ljubav koja prosijava iz tame između sličica, nadajući se da ćemo, čitajući, pobijediti tromost oka, srca.

"Ovo je roman o ljubavnicima koji nikad nisu običan ljubavni par - oni su zapravo uvijek nepar. Uvijek tu postoji netko treći i svi su pomalo treći. Glamuzina ispisuje slojevitu, dinamičnu priču o ljubavi koja je sve samo ne rutinska. «Tri» je roman bez kompromisa, priča koja se pamti, živa provokacija". (Robert Perišić)

"Svijet ovog romana uvlači nas nevjerojatnom snagom zato što nudi putovanje kroz duhovni pejzaž koji je malo tko iskusio. Intrigantna priča o ljubavi i mučenju, ljubomori i nježnosti, opsjednutosti i toleranciji iz koje kroz krhotine duša zrači elementarna ljudskost. Ne sjećam se da smo ikada neku tako tešku knjigu čitali tako lako". (Zoran Ferić)

Drago Glamuzina rođen je u Vrgorcu 1967. godine. Diplomirao je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio kao novinar i redaktor u dnevnom listu Vjesnik te redaktor i zamjenik glavnog urednika u news magazinu Nacional. Od 2003. do 2011. glavni je urednik u izdavačkoj kući Profil, a od 2011. glavni urednik u izdavačkoj kući VBZ. Objavio knjigu pjesama "Mesari" (Naklada MD, 2001), roman "Tri" (Profil, Zagreb, 2008), knjigu pjesama "Je li to sve" (VBZ, Zagreb, 2009) te knjigu pjesama s fotografijama Stanka Abadžića "Sami u toj šumi" (Bibliofil, Zagreb, 2011).

Za "Mesare" je dobio Nagradu Vladimir Nazor za knjigu godine i Kvirinovu nagradu za najbolju knjigu pjesama autora do 35 godina. Zbirka pjesama "Mesari" prevedena je na njemački (Wieser Verlag, Klagenfurt, 2008), makedonski (Makedonska reč, Skopje, 2004) i slovenski jezik (Litera, Maribor, 2001), a u Srbiji je objavljena u Nakladi Profila Beograd (2009). Zbirka "Je li to sve" objavljena je na makedonskom (Makedonska reč, 2010). Za roman "Tri" dobio je Nagradu tportala za najbolji roman godine. Osim u Hrvatskoj, "Tri" je objavljen u Srbiji (Rende, Beograd, 2009), Makedoniji (Makedonska reč, 2009) i Sloveniji (Beletrina, 2013).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –