Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Drago Glamuzina

Tri : Roman

  • Nakladnik: Profil
  • 05/2008.
  • 249 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531207768
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

I u ovoj priči o ljubavnim trokutima, kao i u nagrađivanim «Mesarima», pisac majstorski opisuje ono čime je opsjednut: demona ljubavi, svijet čija se ljepota ne mjeri crno-bijelim moralom pa čak ni onim što običavamo nazivati običnom, jednostavnom srećom.

Glamuzinini prizori iz (izvan)bračnog života, krupni i ubojiti kadrovi, pokazuju da su pakao, čistilište i raj ovdje na Zemlji, pored nas, ili još točnije: u nama. A čitatelju obećavaju sve osim spokoja... i ljubav koja prosijava iz tame između sličica, nadajući se da ćemo, čitajući, pobijediti tromost oka, srca.

"Ovo je roman o ljubavnicima koji nikad nisu običan ljubavni par - oni su zapravo uvijek nepar. Uvijek tu postoji netko treći i svi su pomalo treći. Glamuzina ispisuje slojevitu, dinamičnu priču o ljubavi koja je sve samo ne rutinska. «Tri» je roman bez kompromisa, priča koja se pamti, živa provokacija". (Robert Perišić)

"Svijet ovog romana uvlači nas nevjerojatnom snagom zato što nudi putovanje kroz duhovni pejzaž koji je malo tko iskusio. Intrigantna priča o ljubavi i mučenju, ljubomori i nježnosti, opsjednutosti i toleranciji iz koje kroz krhotine duša zrači elementarna ljudskost. Ne sjećam se da smo ikada neku tako tešku knjigu čitali tako lako". (Zoran Ferić)

Drago Glamuzina rođen je u Vrgorcu 1967. godine. Diplomirao je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio je kao novinar i redaktor u dnevnom listu Vjesnik te redaktor i zamjenik glavnog urednika u news magazinu Nacional. Od 2003. do 2011. glavni je urednik u izdavačkoj kući Profil, a od 2011. glavni urednik u izdavačkoj kući VBZ.

Objavio je knjigu pjesama "Mesari" (Naklada MD, 2001.), roman "Tri" (Profil, 2008.), knjigu pjesama "Je li to sve" (V.B.Z., 2009.), knjigu pjesama s fotografijama Stanka Abadžića "Sami u toj šumi" (Bibliofil, 2011.), knjigu pjesma "Everest" (Fraktura, 2016.), knjigu izabranih pjesama "Waiting For The Frogs To Fall" (HDP, 2017.) te roman "Drugi zakon termodinamike" (VBZ, Zagreb, 2021.). Za "Mesare" je dobio Nagradu "Vladimir Nazor" za knjigu godine i Kvirinovu nagradu za najbolju knjigu pjesama autora do 35 godina. Za roman "Tri" dobio je nagradu tportala za najbolji roman godine. Knjige su mu prevedene na njemački, engleski, slovenski, makedonski i bugarski jezik. Živi u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –