Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vinko Penezić Krešimir Rogina

Penezić & Rogina architects: Who’s afraid of big bad wolf in digital age : Interactive installation at the Venice Biennale 2008

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Grupa prevoditelja
  • 10/2008.
  • 169 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532019124
  • Cijena: 52.96 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Englesko izdanje monografije ''Tko se boji vuka još u digitalnoj eri'' o nastupu na Venecijanskom bijenalu arhitekture.

Hrvatski najnagrađivaniji i svjetski priznati arhitekti Vinko Penezić i Krešimir Rogina pozvani su da se po prvi puta u povijesti hrvatske arhitekture predstave svjetskoj javnosti na Venecijanskom bijenalu arhitekture. Aaron Betsky, umjetnički direktor arhitektonske izložbe u sklopu Venecijanskog Bijenala pozvao je hrvatske arhitekte Vinka Penezića i Krešimira Roginu da sagrade instalaciju u Corderijama Arsenala specijalno za potrebe predstavljanja na temu 'Out there: Architecture beyond Building' (Ondje: Arhitektura onkraj građenja).

Penezić i Rogina pozvani su da se osim instalacijom predstave i 'Manifestom' koji objašnjava njihovu kritičku viziju stanja današnje arhitekture s pogledom u budućnost te nudi principe rješavanja spomenute problematike. Ovakav nastup jasno daje do znanja da su upravo oni hrvatsku arhitekturu na velika vrata uveli u 21. stoljeće. Njihov spektakularan nastup na Venecijanskom bijenalu nedvojbeno će se bilježiti jednim od najvećih uspjeha kako hrvatske arhitekture tako i hrvatske kulture općenito.

Knjiga ''Tko se boji vuka još u digitalnoj eri'' / ''Who's Afraid of Big Bad Wolf in Digital Age'' je zamišljena kao svojevrsni udžbenik promišljanja arhitekture za 21. stoljeće koji predstavlja jedno od rješenja kroz instalaciju Penezića i Rogine rađenu za Venecijanski bijenale. Osim instalacije knjiga predstavlja i 'Manifest' te sažetu zbirku kognitivnih radova Penezića i Rogine koji su kroz godine formirali njihova nastojanja da arhitekturu iz mehaničke prevedu u digitalnu eru.

Također, u knjizi se mogu pročitati i izjave trenutno najvažnijih svjetskih arhitekata o njihovom radu što čini ovaj rukopis toliko specifičnim. Knjiga je i vizualno vrlo atraktivna. Koncipirana je tako da zadovolji stručnjake koji se bave ovom tematikom kao i laike koji koketiraju s arhitekturom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –