Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Norbert Gstrein

Engleske godine

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Boris Perić
  • 11/2005.
  • 284, tvrdi uvez
  • ISBN 9537052737
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Engleske godine" je roman jednoga od ponajboljih suvremenih austrijskih romanopisaca, Norberta Gstreina. U napetoj priči o životu pisca Hirschfeldera, Židova koji je emigrirao iz Austrije prije početka Drugog svjetskog rata, Gstrein razotkriva tešku sudbinu egzilanata u Engleskoj. Ovaj roman čita se kao najnapetiji krimić a progovara o potrazi za identitetom, o zločinu, njegovom prikrivanju, o povijesti koja prati čovjeka i nakon njegov smrti. Roman "Engleske godine" preveden je na dvanaest svjetskih jezika.

Norbert Gstrein rođen je 1961. u Milsu (Tirol), trenutno živi u Hamburgu i Londonu. Studirao je matematiku, a doktorirao s temom iz filozofije jezika. Proslavio se već prvim djelom, pripovijetkom "Jedan" (1988), hvaljenom zbog teme i načina pisanja u kojem se neprestano izmjenjuju perspektive. Isti je stil brusio u sljedećim djelima, romanu "Registar", noveli "O2" i reportaži "Trgovinski savjet", u kojima čitatelju pruža bezbroj interpretacija i podataka, ali nikada "pravu istinu". Slijede romani "Engleske godine" (1999) i "Autoportret s mrtvacem" (2002), te najnoviji "Zanat ubijanja" (2003) koji govori o ratu na Balkanu, te esej "Kome pripada priča" (2004) Dobitnik je brojnih književnih nagrada između kojih: književnu nagradu Berlina, nagradu Alfred - Döblin (1999), književnu nagradu zaklade Konrad Adenauer (2001), nagradu Uwe Johnson (2003) i nagradu Franz Nabl grada Graz (2004).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –