Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Geraldine Brooks

Narod knjige

  • Nakladnik: Novela media
  • Prijevod: Marko Maras
  • 10/2009.
  • 420 str., meki uvez
  • ISBN 9789533050201
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovo je priča o knjizi koja je kroz šest stoljeća dugo putovanje prešla cijelu Europu, od Kastilje i Andaluzije do Venecije i Beča, da bi preko Dalmacije napokon našla svoj dom u srcu Sarajeva.

"Sarajevska Hagada" preživjela je stoljeća ratova i previranja zahvaljujući ljudima različitih vjera koji su riskirali svoje živote kako bi je zaštitili.

Četiri su ključa za razotkrivanje tajne povijesti  knjige koja je svojom ljepotom i posebnošću plijenila  ljudsku pažnju stoljećima, knjige zbog koje se umiralo i ubijalo kako bi se spasilo njezino postojanje.

Književna forenzičarka i konzervatorica drevnih knjiga Hanna Heath dobiva svoju životnu priliku – proučiti i očuvati slavnu "Sarajevsku Hagadu" nakon još jednog pokušaja njezina uništenja za vrijeme srpskog granatiranja Sarajeva. Ona je tek posljednja u nizu čuvara knjige, tih utočišta razboritosti koji su Hagadu nosili kroz povijest.

Ali ovo nije samo priča o onima koji su ovu knjigu spasili, već i priča o onima koji su je stvarali. Svi su oni  pripadnici posebnog naroda onih koji vjeruju da razlike postoje da bi nas spajale i oplemenjivale.

"Narod knjige" čudesno je isprepletena priča nadahnuta istinitim događajima koji su se zbivali oko jedne od najintrigantnijih i najvrjednijih knjiga današnjice, knjige koja ponosno nosi svoje sarajevsko ime u želji da svjedoči o miru, ljubavi i životu.

***

Geraldine Brooks australska je književnica i novinarka rođena 1955. u Sidneyu. U svom je rodnom gradu živjela i školovala se te dobila prvi posao novinarske izvjestiteljice u The Sidney Morning Heraldu. Dobivši stipendiju preselila se u SAD gdje je diplomirala novinarstvo na njujorškoj Columbiji. Radila je kao vanjska dopisnica za Wall Street Journal izvještavajući s kriznih područja Bliskog Istoka, Perzijskog Zaljeva, Afrike i Bosne.

Spisateljica je dviju memoarskih knjiga – "Nine Parts of Desire" i "Foreign Correspondence". Godine 2006. nagrađena je prestižnom Pulitzerovom nagradom za književnost za roman "Obitelj March". Njezin prvi roman "Years of Wonders" bio je velika svjetska uspješnica kao  i njezin posljednji izazovni pseudopovijesni roman "Narod knjige", preveden do sada na 28 svjetskih jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –