Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Judith Orloff

Emocionalna sloboda : Oslobodite se negativnih emocija i preobrazite svoj život

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Ozren Ćuk
  • 05/2010.
  • 392 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532870299
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U knjizi "Emocionalna sloboda" dr. Judith Orloff predstavlja rješenja za ovladavanje emocijama u našem iznimno napetom svijetu. Ona vas poziva na putovanje u pobjedu nad negativnim osjećajima. Pokazat će vam kako se možete osloboditi briga, ljutnje i straha.
Koristeći spoznaje neuroznanosti, intuitivne medicine i psihologije, dr. Orloff pokazuje povezanost između uma, tijela, duše i naše okoline.

Knjiga je podijeljena u dva dijela. Prvi dio, "Oslobađanje moći emocionalne slobode" predstavlja četiri sastavnice emocija. Također nudi test za samoprocjenu kojim ćete procijeniti svoju trenutnu razinu emocionalne slobode te otkrivanje vašeg emocionalnog tipa i načina za njegovu prilagodbu. Prvi dio također nudi "vodič za suprotstavljanje emocionalnim vampirima". To su ključni savjeti koji će vas zaštititi od prijatelja, obitelji ili suradnika na poslu koji vas emocionalno iscrpljuju. Na kraju, pokazat će vam kako možete ostati otvoreni i otporni na često bezosjećajan svijet.

U drugom dijelu, "Vaši alati za oslobođenje", autorica nudi praktičan pristup za suočavanje sa sedam najčešćih teških emocija i izgradnju pozitivnih. Svako se poglavlje zove "preobrazba" i bavi se različitim emocijama. Predstavlja negativnost kao sredstvo radi postizanja cilja. To je oblik patnje s kojom se treba suočiti i koju treba preobraziti.

Pokazat će vam kako svladati strah, ljubomoru, usamljenost, tjeskobu, frustraciju, depresiju i srdžbu da biste stvorili osjećajan i vitalno povezan život.

Knjiga je namijenjena ljudima pod emocionalnim stresom koji to više ne mogu podnijeti, ali nemaju alate za promjenu - ljudima sa zahtjevnim poslom, sveprisutnim nadroditeljima ili kroničnim brigama koji žele ovladati svojim životom - i svakome tko se osjeća usamljeno, ali čezne za osjećajem veće povezanosti. Knjiga je namijenjena ljudima s problemima koji se nazivaju "psihosomatskima", poput sindroma kroničnog umora ili fibromijalgije, koji se hrane negativnim mislima i osjećajima.

***

Dr. Judith Orloff je psihijatrica s položenim stručnim ispitom te predaje psihijatriju na sveučilištu UCLA. Ona je također autorica uspješnica "Pozitivna energija, Dr. Judith Orloff s Guide to Intuitive Healing i Second Sight". Dr. Orloff održava predavanja širom svijeta te vodi radionice o vezi između medicine, intuicije i emocionalne slobode. O njezinom radu su izvještavale televizijske postaje CNN, PBS i NPR, a članci o njoj su se pojavili u časopisima USA Today, O Magazine i Self. Dr. Orloff je osnovala kanal na YouTubeu pod nazivom Intuition and Emotional Freedom, koji možete pogledati na judithorloff.
Živi pokraj oceana u Los Angelesu, u saveznoj državi Kaliforniji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –