Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pascal Bruckner

Paradoks ljubavi

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Ljiljana Novković
  • 07/2010.
  • 196 str., meki uvez
  • ISBN 9789533161235
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
** pročitajte kritički prikaz knjige!


Možemo odabrati koga ćemo voljeti, volimo koga želimo: da bismo došli do ovih sloboda za koje mislimo da se same po sebi podrazumijevaju, bila je potrebna dugačka revolucija osjećaja započeta još u 18. stoljeću.

No ta skupo stečena prava imaju svoju cijenu. Kako se ljubav, u čijoj prirodi je da veže, može pomiriti sa slobodom, koja sama po sebi razdvaja? Sve je to dilema suvremenih ljubavnih parova koji istovremeno cijene i strast i nezavisnost.

Novi esej Pascala Brucknera, jednog od najcjenjenijih svjetskih mislilaca, preko metamorfoza braka i erotizma pripovijeda kako se osjećaji odupiru svim ograničenjima. Nismo našli rješenje za sve ljubavne patnje, jedino smo umnožili njihove paradokse.

Položaj muškaraca i žena doživio je napredak, ali u ljubavi napretka nema, što je dobra vijest na početku ovog trećeg milenija.

***

Pascal Bruckner odavno nije nepoznanica hrvatskome kulturnome krugu. Jedan od najcjenjenijih francuskih esejista i književnika, za "Napast nedužnosti" 1995. godine dobio je nagradu Médicis, a 1997. za "Kradljivce ljepote" nagradu Prix Renaudot. Nakon slikovnice "Upomoć, Djed Božićnjak se vraća" i eseja "Bijeda blagostanja" (za koju je osvojio nagradu francuskoga Senata za najbolje djelo iz područja ekonomije te nagradu Aujourd’hui), romana "Ljubav prema bližnjemu", te eseja "Babiblonska vrtoglavica: kozmopolitizam ili mondijalizam" i "Tiranija kajanja", "Paradoks ljubavi", Brucknerov je šesti naslov u izdanju Algoritma, a čak četvrti u bliblioteci Facta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –