Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pascal Bruckner

Palača pljuski

  • Nakladnik: Ceres
  • Prijevod: Marija Grgičević
  • 08/2005.
  • 105, meki uvez
  • ISBN 9532071016
  • Cijena: 75.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ovaj kratki roman ili bolje receno dulja priča smještena je u izmišljenu (ne)demokratsku zemlju u kojoj se dogadaju nevjerojatne stvari. Voljeni i slavljeni predsjednik te neimenovane zemlje neumorno isporučuje svome poslušnom demokratskom narodu svu silu ideja i zamisli. Medu tim biserima je i porez na pljusku. U školama te zemlje cvao je stari obicaj da su djecu kažnjavali pljuskama, batinama i na svakakve druge načine.

Bruckner je u ovoj knjizi fini satiricar; djecjom logikom on progovara o nastranostima pojedinih država i njihovih šefova. U ovoj knjizi model mu je bio Caušesku i njegov režim u Rumunjskoj.


Pascal Bruckner rođen je 1948. godine. Do sada je objavio petnaest knjiga: osam romana i sedam eseja. Prvu knjigu objavio je 1975. godine (esej o Charlesu Fourieru). Među romanima veći odjek imali su: «Gospodin Tac» («Monsieur Tac», 1976.), «Ledeni mjesec» («Lunes de fiel», 1981), «Božanska dijete» («Le Divin enfant», 1992). Nakon eseja «Novi ljubavni nered» napisanog zajedno s Alainom Finkielkrautom, postao je poznat u Francuskoj i izvan nje. Većina njegovih knjiga su bestseleri i u Francuskoj i u Europi: «Jecaj bijelog čovjeka», «Demokratska melankolija», «Kušnja nevinosti». Člancima o književnosti, kulturi i politici pojavljuje se u tisku i u stručnoj periodici. Predaje književnost u Parizu te često gostuje na američkim sveučilištima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –