Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Mardešić

Sada ili nikada više

  • Nakladnik: Ceres
  • 12/2006.
  • 266 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532670033
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Boris Mardešić je 1959. godine izgradio svoj slikarski atelijer na Verudeli u Puli. Uz taj prostor i mjesto vezan je autorov stvaralački uzlet, tu je našao snagu, volju i inspiraciju koja će ga pratiti na podužem putu stvaranja slikarske karijere u zemlji i inozemstvu, koja traje već trideset pet godina.

Koliko je odricanja i kojekakvih trenutaka bilo na tom putu, pročitajte u ovoj knjizi. Neka od njegovih najvažnijih djela nastalih u tom atelijeru nalaze se danas u stalnim postavima dvadeset i osam muzeja u Europi, Americi i Australiji.

Mardešića između ostalog veliča i osamdeset devet samostalnih i isto toliko skupnih izložbi u uglednim izložbenim prostorima širom svijeta. Nakon umjetničkog osvajanja Europe, Mardešić odlazi u osvajanje Amerike u koju stiže 5. listopada 1985. i u New Yorku ostaje punih 16 godina. O tom svom američkom životu i stvaranju sada piše drugi dio svoje biografije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –