Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragutin Dumančić

Izjednačenje

  • Nakladnik: Ceres
  • 03/2007.
  • 224 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532670033
  • Cijena: 44.20 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Izjednačenje" je roman ispričan poetskim jezikom u kome čitatelj slijedi tijek priče o Amm, ženi koja je odrasla u jednom neimenovanom dvorcu (vjerovatno je to dvorac u Valpovu). U taj dvorac ona se vraća na kraju svoga burnog i zagonetnog života kao iznemogla starica ali s neizmjernim bogatstvom koje je stekla u dalekim egzotičnim, zemljama. Bogatstvo koje je stekla i donijela u svoj kraj ona želi darovati svakome kraju ali na način da potakne razvitak i prosperitet kraja i tako unese u srca ljudi mir i iskonsku sreću.

U romanu se sudaraju i isprepliću njezina sjećanja iz djetinjstva, iz ratnog odrastanja i života provedena među pustinjskim kraljevima. Veliki dio romana opisuje njezinu smrt, pogreb i dolazak na drugi svijet.
Iz romana je razvidno priča s brojnim pojedinostima iz života Amm kojem ona ostavlja svoje bogatstvo ali i obavezu tim bogatstvom unaprijedi zemlju i najviše knjigu o životu Amm.

Roman je zapravo mozaik duboko doživljenih priča i lirskih zapisa iz svih razdoblja života Amm.
U cijelom romanu se zapravo slavi i hvali ljepota čovjekova života na zemlji.
Autor romana je i sam jedan od neimenovanih lica romana. On je odabranik Amm. Ona ga je odabrala za svoga nasljednika kome je namijenila svoje bogatstvo i kome je ispričala sve pojedinosti svoga života.

Roman je podijeljen u tri dijela. Svaki dio sadrži po 33 prozne cjeline i 11 fotografija. Ukupno dakle roman sadrži 99 prozne i poetske cjeline i 33 fotografije.

Knjiga je posvećena velikom srpskom pjesniku i akademiku Matiji Bećkoviću s kojim je autor romana prijateljevao.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –