Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Davor Vuković

Oslanjam se na tišinu

  • Nakladnik: Ceres
  • 09/2007.
  • 83 str., meki uvez
  • ISBN 9532670172
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Već u svojoj prvoj pjesničkoj knjizi Davor Vuković će jezične artikulacije o svijetu i tijelu jezika začiniti osobnim stajalištem nekog apsolutnog (transcendentnog) mišljenja, ili čak pojma (utjelovljenih u nekoj osobi ili prirodi), ili čisto filozofskoj spekulaciji. No, uvijek je to činio u zajedništvu sa svijetom, dakle, senzibiliziran za stvarnost, zatim iluziju te stvarnosti i neizvjestačenu lirsku osjećajnost. Time je njegova pjesnička modernost (sadržana u lirskom predočavanju, odnosno pojmovnoj figurativnosti) ostala neotuđena od predmetnog svijeta realnosti, na relaciji esencija - egzistencija i obrnuto.

»Oslanjam se na tišinu» njegova je nova zbirka pjesama u kojoj se odmah uočava pjesnikova čudotvornost u sposobnosti da njegovi mali i veliki svjetovi (smrtnost i besmrtnost) proizlaze iz njegove ruke, objedinjujući tehničko umijeće slikara i pregnantnu deklamaciju pjesnika koji u jednom dahu umije ostvariti oveću umjetničku formu.

***

Davor Vuković - slikar i književnik porijeklom iz Poljica pored Splita, rođen je 1951. u Herceg Novom. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Splitu, a akademsku naobrazbu stekao je 1975. godine u Zagrebu.

U više od dvadeset godina umjetničkog rada i djelovanja ostvario je pedesetak samostalnih izložbi u zemlji te predstavljao Hrvatsku sa samostalnim izložbama slika u Lyonu, Londonu i Zurichu od 1999. do 2003. godine. Do sada su izišle njegove četiri autorske grafičke mape.

2004. izišla je njegova prva zbirka pjesama pod naslovom «Gatara». Pjesme je objavljivao u više zbornika i knjiga, a neke su mu uglazbljene i izvođene. Živi i djeluje u Zaprešiću.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –