Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bela Hamvas

Mađarski hiperion

  • Nakladnik: Ceres
  • Prijevod: Ivan Galeta
  • 08/2005.
  • 159, meki uvez
  • ISBN 9532070990
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Mađarski Hiperion" u nas već dobro poznatog i dosta prevođenog mađarskog pisca Bele Hamvasa (1897-1968) jest osebujno esejističko djelo u epistolarnom ruhu. Ovim prijevodom postat će hrvatskom čitatelju dostupan još jedan važan naslov iz obimnog opusa Bele Hamvasa, pisca i mislioca tradicionalista u jakom izvornom značenju te riječi, predstavnika jedne od najzanimljivijih i književno svakako najvrednijih grana dvadesetstoljetnog europskog "antimodernizma".

Hamvasevi su tekstovi neobično sretan spoj filozofijskih ideja i profinjene umjetničke proze. Neovisno o tome prihvaćamo li njegove teze i njegovu argumentaciju u potpunosti, samo djelomice ili ih posve odbijamo, književno njegovan ukus ne može ostati ravnodušan pred stilskim vrijednostima Hamvasevog teksta, pred njegovim lirizmom, njegovom duhovitosti i nenametljivom erudicijom. Sve su te vrline na okupu i u ovoj opsegom nevelikoj knjizi, u kojoj pisac podastire neku vrstu svoje duhovne autobiografije, filozofske i poetske interpretacije i apologije vlastite egzistencije.
(Stanko Andrić)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –