Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stojan Vučićević

Semafor

  • Nakladnik: Ceres
  • 11/2007.
  • 196 str., meki uvez
  • ISBN 9789532670066
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka pjesama «Semafor» predstavlja izbor pjesama koje je sam autor odabrao i uredio, a koja još do sada nije bila u tom obliku objavljena. U toj zbirci autor izražava svoj patos prema ljepoti i zavodljivosti svoga zavičaja. Večina pjesama govori o podneblju i krajobrazu mediteranskog podneblja i njegove rodne Hercegovine.

Česte su teme pjesama koje su ušle u ovu zbirku: kamen, sunce, bura, vjetrovi, rijeke ponornice i dr. ***

Stojan Vučićević rođen je 1941. u Turkovićima (Popovo polje). Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Metkoviću, a Filozofski fakultet u Zadru te "Alliance frangaise" u Parizu. Prve stihove objavio je u zadarskom "Narodnom listu" 1962. godine. Od tada surađuje u gotovo svim književnim časopisima i novinama na prostoru bivše države.

Godine 1964. bio je urednik splitskog časopisa "Vidik", a od početka 1969. do jeseni 1973. urednik zagrebačke književne revije "Republika". Istodobno, bio je novinar "Telegrama" i "Oka" u kojima je objavio niz članaka, intervjua, književnih kritika. Od 1975. radi na Televiziji Zagreb kao redaktor i novinar sve do smrti 22. rujna 1989.
Bio je član Društva književnika Hrvatske, P.E.N. cluba, Društva hrvatskih književnih prevodilaca i Društva novinara Hrvatske.

Za života objavljeno mu je šest knjiga pjesama: «Pjesme» (1964, zajedno s Vladimirom Pavićem i Mirkom Vidovićem), «Greben» (1965.), «Siga» (1966.), «Čavli» (1969.), «Šibanica» (1971.), «Pomrčina» (1985.). Objavio je i knjigu putopisa «Podmornica» (1971.), te dvije knjige prijevoda s francuskoga: Albert Camus, «Mit o Sizifu» (1971.), Lao-ce, «Knjiga puta i vrline» (1971.).

Višestruko je nagrađivan uglednim književnim nagradama i za poeziju i za prozu. Posmrtno tiskane su mu «Sabrane pjesme» (1994.), slikarsko-pjesnička mapa «Neretva» (1996.) i «Knjiga putopisa» (2000.).

Ova knjiga izabranih pjesama nastala je prema Vučićevićevu osobnom odabiru. Naslov knjige «Semafor» također je autorov. Knjiga je, dakle, objavljena onako kako je to autor zamislio i želio objaviti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –