Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nada Pomper

Crveni cjelov zapada

  • Nakladnik: Ceres
  • 07/2007.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9532670130
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Poezija Nade Pomper Gulije nedvojbeno se može svrstati, u prvom redu, u kategoriju domoljubne, patriotske poezije. Ljubav prema domovini, zavičaju, svom narodu i hrvatskoj kulturi, izrazita je pokretačka snaga Nade Pomper Gulije. Na tom polju izvire njezina pjesnička inspiracija, njezino trajno poetsko nadahnuće. Sve njezine zbirke pjesama čine bogatu galeriju lirskih, patriotskih osjećaja, vrlo profinjenih i iznijansiranih čuvstava koje rijetko tko s takovom lakoćom i iskrenošću može vezati uz jedan jedini subjekt, a za Nadu Pomper to je njezina domovina Hrvatska.

Nada Pomper dugo je i pomno pripremala ovu knjigu koja je predstavlja kao zrelu i slojevitu pjesnikinju. I u ovoj knjizi ona ostaje veliki rodoljub; tu još snažno susrećemo nježnu zanesenost i zaljubljenost u svoj zavičaj. Njezina knjiga nam poručuje da je pjesnikinja zabrinuta više nego ikada za sudbinu svijeta i sudbinu čovječanstva; za život današnjeg čovjeka izvrgnutog svim oblicima terora i svim opasnostima koje proizlaze iz poremećaja prirodne ravnoteže.

«Crveni cjelov zapada» je zapravo vrlo simboličan naslov ove pjesničke zbirke u kojoj pjesnikinja vapi za mirom, dobrotom, razumijevanjem i nadasve poštovanjem među ljudima, narodima, vjerama, svjetonazorima. ..

Zbirka sadrži 100 pjesama; i uz prikaz života i pjesničkih dosega autorice, u knjigu je uvršten i esej o poeziji Nade Pomper koji je napisao Nedjeljko Mihanović a nosi naslov «Poezija preobraženih iskustava i svijesti».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –