Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Domagoj Biletić

Mali abecedarij / My Pocket ABC (haiku pjesme)

  • Nakladnik: Ceres
  • Prijevod: Vida Pust Škrgulja
  • 08/2006.
  • 126 str., meki uvez
  • ISBN 9532071091
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
***

ide oluja.
terasa u krosnjama.
u vinu kapi.

(kipar)

razum se boji
kamena rasporeda
po volji Božjoj.

(terpsihora)

leptiričin let.
bremenita su jedra.
južnog vjetra.

Boris Domagoj Biletić (Pula, 1957.), diplomirao je i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pokretač je i glavni urednik pulskoga časopisa "Nova Istra". Član DHK-a i PEN-a. Preveden na petnaestak jezika te nagrađen u zemlji i inozemstvu. Ova je dvojezična (hrv-eng) zbirka haiku pjesama, u svome hrvatskom izvorniku, dijelom prerađen tekst zbirke “Oblik za dušu”.

Autor je knjiga poezije: “Zublja šutnje” (1983.), “Maski vrisok” (“Muški vrisak”, u maked. prepjevu, 1985.), “Primorski nokturno” (1986.), “Pjena brzih oblaka” (1990.), “Radovi na nekropoli” (1996.), “Oblik za dušu” (1999.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –