Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anita Juzbašić

Baloni naših želja

  • Nakladnik: Ceres
  • 04/2008.
  • 99 str., meki uvez
  • ISBN 9789532670238
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prvi roman Anite Juzbašić bajkovita je priča u kojoj su glavni junaci podjednako ljudi, životinje i biljke. Glavni junak je mrav, odmetnik iz roditeljskog mravinjaka. On pokreće sve likove i režira događaje. Na početku romana, posve slučajno, on biva 'posvećen' čime dobiva nadnaravnu moć djelovanja.Svi likovi u ovoj maštovitoj prozi neobični su i nesvakidašnji.

Žive u iluzijama, a želje su im u balonima odbjegle u prostore koje ljudi nisu uspjeli podjarmiti.Jedan od važnh likova romana jest Saguaro, pustinjski kaktus koji sve vidi, sve pamti pa je tako u njemu nataložena cijela ljudska povijest.
Maštovito i dinamično.

***

Anita Juzbašić rođena je 1976. u Vinkovcima gdje je završila osnovnu i dva razreda srednje škole. Druga dva razreda je završila u Zagrebu i u državi Washington, SAD. Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1998. a poslijediplomski studij europskih integracija završila je 2003. u Bologni. Trenutno radi u poreznom dojelu revizorske tvrtke u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –