Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean-Pierre Claus

Hrvatsko grbovlje u Belgiji

  • Nakladnik: Ceres
  • Prijevod: Sandra Prlenda
  • 06/2007.
  • 87 str., meki uvez
  • ISBN 9532670025
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Premda je Hrvatska donekle prisutna u Belgiji preko značajnog broja Hrvata koji je nastanjuju, manje je poznata njezina simbolička prisutnost preko hrvatskoga grbovlja koje već stoljećima možemo vidjeti na različitim spomenicima u brojnim gradovima.

Premda se hrvatska zastava još uvijek ne vijori u središtu Europske unije u Bruxellesu, ni u Monsu, središtu NATO-a, grbovi Hrvatske već stoljećima krase neke od najljepših i najstarijih europskih renesansnih vitraja, posebice u ta dva grada. Vitraji u koru kanoničke crkve Sainte-Waudru u Monsu potječu iz 1511., dok su oni iz briselske katedrale sv. Mihaela iz 1538. godine.

Mnogo više od zajedničkih materijalnih interesa narode spaja bliskost običaja i tradicija, zajedništvo sjećanja i težnja koje izviru iz daleke povijesti čudesno ocrtane na području umjetnosti, o čemu još i danas nalazimo svjedočanstva u brojnim belgijskim gradovima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –