Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bela Hamvas

Čudesno putovanje Joachima Olbrina

  • Nakladnik: Ceres
  • Prijevod: Ivan Ladislav Galeta
  • 08/2007.
  • 76 str., meki uvez
  • ISBN 9532670106
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Čudesno putovanje Joachima Olbrina" je pripovijetka / esej objavljen u njegovoj knjizi eseja «Lovorov vrt». To je tekst u kome Hamvas iznosi svoj životni 'credo' ili bolje rečeno svoj umjetnički i filozofski testament. Tu je sve zatrpano simbolima i skaskama. Simboli brojeva, strana svijeta, mirisa i slika.

Hamvas se ovdje maštovito igra skrivača. Sjever i Jug. Na sjeveru je industrija, visoka tehnologija, zastrašujući kompleksi ureda i tvornica. I ljudi koji gmižu, rade i pate. Njegov junak Joachim Olbrin u potrazi je životne istine. On naprije odlazi na sjever i stiže do Sjevernog mora a zatim još dalje na sjever. Razočaran svime što je tamo vidio i doživio, Joachim napušta sjever i usmjeruje se prema jugu. Na jugu sve je drukčije. Tu je sve po volji Hamvasa. Jednostavan život i smaragdna kapljica dobrog vina dobivena i spravljena s ljubavlju.

Bela Hamvas (1897-1968) mađarski pisac koji je u svom burnom životu stvorio originalno i značajno djelo. Bavio se, osim pisanja i mnogim drugim životnim radostima: uzgoj voća, povrća i cvijeća; proučavao je ptice, okuse hrane, opojnosti vina; pisao je glazbu, pročavao jezike, iščezle civilizacije i kozmičku sudbinu čovjeka od davnina do danas.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –