Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Roklicer

Bez detalja, molim

  • Nakladnik: Alfa
  • 08/2010.
  • 96 str., meki uvez
  • ISBN 9789532972603
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"...Zbirka 'Bez detalja molim' oslanja se jednim dijelom na poznati nam autorov pjesnički slog, ali joj nikako ne bismo mogli prigovoriti s vulgarnosti ili nedovoljne promišljenosti. Riječ je o poeziji nježnog lica s velikim ožiljkom. Robert Roklicer svoje stihove slaže vješto, kadšto anegdotalno, kadšto sumorno lirski, kadšto grubo i tvrdo. Začuđuje njegova snaga, njegova potisnuta nježnost i bezazlena otvorenost. No znamo da se ipak djelo i njegov autor ne mogu i ne smiju uvijek poistovjećivati."

(iz recenzije Božidara Petrača)

***

Robert Roklicer studirao je na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti (odsjek Dramaturgije). Honorarno radi kao scenarist u Dramskom programu Hrvatske televizije. S poezijom i prozom zastupljen je u desetak panorama i zbornika u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je DHK. Od 2008. godine predsjednik je i voditelj zagrebačke tribine "Jutro poezije".

Objavio je sljedeće naslove:  Underground, pjesme, 2000. - 2005., Kako se ubiti, priče, 2007., O čemu pričaš, pjesme, 2007., Oprosti, a i ne moraš, priče, 2008., Pivo ne ostavlja mrlje od kave, pjesme, 2009., Tamo gdje si ti, nema paukova, pjesme, 2010. Nagrade:  "Brod knjižara" (2010) za najbolju priču "Kao da gledam u živog dupina"; Za roman "Žene, luđaci i malo dobrih pedera" nagrada Matica hrvatske ogranak Osijek za najbolji neobjavljeni prozni rukopis u 2009 / 2010.

Robert Roklicer (vukovar, 1970) malo o sebi zna, ali ga dobrohotni ljudi podsjećaju da je objavio pet knjiga pjesama: "Underground", "O čemu pričaš", „Pivo ne ostavlja mrlje od kave“, „Tamo gdje si ti, nema paukova“ i „Bez detalja, molim“, dvije knjige kratkih priča: "Oprosti, a i ne moraš" i "Kako se ubiti", te roman „Žene, luđaci i malo dobrih pedera“. Zastupljen je u desetak antologija, panorama i zbornika u zemlji i inozemstvu. Član je društva Hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Jutra poezije. Glavni je urednik biblioteke „Lude gljive“.

Za svoj književni rad dobio je nagradu Matica hrvatska – ogranak Osijek 2010. (za neobjavljeni prozni rukopis - roman), nagradu Brod knjižara za 2010. I treću nagradu Frana Galovića za kratku priču 2010.


Internet stranica:
Jutro poezije

Više o autoru:
Priča: Dobitni sistem
Priča: Ananđeo
Priča: Sizifov posao
Razgovor: Novi list

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Jutro poezije - tribina –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –