Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Mandić

Zauzeto, Hrvat! ; Sloboda lajanja

  • Nakladnik: Profil
  • 11/2011.
  • 198 + 178 str., meki uvez
  • ISBN 9789533193380
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dvije knjige Igora Mandića objavljene zajedno, u jednoj knjizi, a autor ih komentira ovako:


"Zauzeto, Hrvat!"

Nakon što sam nepunu godinu dana - ali baš prve godine otkako su "Novosti", srpski tjednik, tehnički mogle izaći i doći na kioske - redovito, iz tjedna u tjedan (od decembra 2009. do novembra 2010.) "ispunjavao" samonaslovljenu kolumnu "ZAUZETO/HRVAT!", prestrojio sam se u drugu/drukčiju medijsku formu, isključivo iz egzistencijalnih razloga.

Svi članci, kolumne/feljtoni/polemičice (ili si.), objavljeni u "Novostima", ovdje su pretiskani doslovno i kronološkim redom, a samo zbog potrebe lakšega orijentiranja odijeljeni su tek formalno. Jer, ovo nije bilo koja i zbrdazdola spakirana zbirka kojekakvih tekstova, već je sva usredotočena na jedinstvenu problematiku, bitno je određena nacio-kulturalnim parametrima medija u kojemu je bila izlagana, a trudio sam se što je moguće više, da svaki povod podignem do razložne oblikovanosti, dakle da „esejiziram" svakidašnje društveno-političke trivijalije (ma koliko da je takva "poučnost" navodno neprikladna za trošnu novinsku formu)...


"Sloboda lajanja"

Svi članci u ovoj knjizi objavljivani su u novinama, u vremenu između 27. X. 1990. i 6. XI. 1993., i to najvećim dijelom (njih 24) u splitskoj "Slobodnoj Dalmaciji", u okviru moje tadašnje kolumne "Potkivanje jaja". Neke sam od ovih, "anomalnih" tekstova objavio u drugim tiskovinama: jedan u "Hrvatskom listu" (Osijek), četiri u tjedniku "Ljiljan" (Sarajevo-Ljubljana), jedan u reviji "Metro" i dva u "Vjesniku".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –