Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Mandić Slavica Mandić

Bračna kuhinja

  • Nakladnik: Profil
  • 04/2012.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789533194448
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ova je kuharica plod jedinstvena slučaja bračnog slaganja (i) u kuhinji. Nakon dvadeset i nešto godina zajedničkog življenja jedan je par odlučio svoje kuhinjsko iskustvo povjeriti drugima, u obliku "amaterske kuharice" - priručnika za supružnike koji vole kuhati.

Njihovo je načelo: Kuharice valja čitati, ali kuharice valja i ljubiti. Zato se ova knjiga može koristiti dvostruko: kao zbirka 240 recepata (koliko ih jedan gurmanski duet provjeri u dva desetljeća zajednice) i kao svojevrsna kulinarska feljtonistika. Čita se, dakle, dva puta, a koristi se čitav život.

Dugogodišnji je "šef" ove bračne kuhinje Ona, Slavica Mandić, apsolvent medicine, a "mali od kužine" je On, Igor Mandić, njegova malenkost, pisac, polemičar, mass-media personality i jedan od prvih teoretičara gurmanstva u nas.

"Bračna kuhinja" pokriva našu današnju gastronomsku scenu u rasponu od banalne do bizarne, od siromašne do elitne, od seljačke do građanske, od nacionalne do međunarodne kuhinje, od mediteranskog kulinarskog kruga do alpskog i panonskoga. Ova knjiga namijenjena je svima koji vole kuhati u braku i onima koji se spremaju osnovati bračnu zajednicu - čita se kao dobra literatura, a trajno se upotrebljava kao izvrstan priručnik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –