Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Drago Štambuk

Staklena šuma

  • Nakladnik: Društvo hrvatskih književnika
  • 12/2005.
  • 188 str., meki uvez
  • ISBN 9536810603
  • Cijena: 100.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nova zbirka pjesama Drage Štambuka podijeljena je u četiri neimenovane cjeline, a sadrži pjesme koje je autor pisao od 2000. godine pa do danas.

Drago Štambuk rođen je 20. rujna 1950. u Selcima na otoku Braču. Gimnaziju je završio 1969., u Splitu, a Medicinski fakultet 1974. u Zagrebu. Specijalizirao je internu medicinu [1977-81] i subspecijaliziraogastroenterologiju i hepatologiju [1981-83] u Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu.

Prve pjesme tiskao je 1973. u splitskom časopisu Vidik. Objavio je brojne knjige, a izabrane pjesme "I šišmiši su ptice u bespjevnoj zemlji" (NZMH, 3. izdanje 2005.) za koje je 2003. dobio nagradu Slobodne Dalmacije za umjetnost "Jure Kaštelan", izašle su u tri izdanja. Utemeljio je 1991. u rodnome mjestu svehrvatsku pjesničku manifestaciju pod nazivom "Croatia rediviva" na kojoj se jednog od pjesnika iz triju hrvatskih jezičnih idioma (ča, kaj, što) ovjenčava maslinovim vijencem.

"Štambuk je od medicine baštinio preciznost i željeznu disciplinu, od poezije želju da i u svijetu vladajućeg scijentizma očuva neokrnjenu individualnost. Tražeći u riječima njihovu skrivenu magijsku snagu i dovodeći ih u blizinu znanosti, on sa sebi svojstvenom inspiracijom stvara pjesništvo koje je istovremeno mitsko i moderno." (Zdravko Zima)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –