Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Patrick deWitt

Braća Sisters

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Dragan Koruga
  • 07/2013.
  • 232 str., meki uvez
  • ISBN 9789532665017
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Godina je 1851. i Hermann Kermit Warm mora umrijeti. Tako je odlučio moćni, zagonetni čovjek poznat kao Komodor, a za izvršenje će se pobrinuti dvojica njegovih plaćenika Eli i Charlie Sisters. Iako sa svojim starijim bratom ne dijeli strast za ubijanjem i alkoholom, posao ubojice jedini je koji je Eli ikada radio i onaj kojim namjerava zaraditi za mirovinu.

No put od Oregona do Kalifornije dug je, a Warm je sve prije negoli običan tragač za zlatom. Moralne nedoumice neodlučnog revolveraša i složenost obiteljskih odnosa samo su neka od pitanja kojima će se tijekom ove urnebesno smiješne odiseje baviti Eli, prije nego ih razriješi u svome stilu – jednom zauvijek.

Dok nas vode kroz zemlju zaluđenu zlatnom groznicom, uzimajući mjeru čitavoj galeriji nezaboravnih likova, ubojita braća Sisters i njihov tvorac, kanadski pisac Patrick deWitt pretvaraju Divlji zapad u mjesto u kojemu – baš kao na najbogatijim nalazištima – pronalazimo zlatno grumenje nesvakidašnjega humora, melankolije, nasilja, mudrosti i, pomalo neobične, bratske ljubavi.


Braća Sisters ona su vrsta vesterna kakav bi napisala braća Coen – mračan, uznemirujući i s nepogrešivim okom za iščašenost onoga što nas pokreće.

Odbor Nagrade Man Booker

Patrick deWitt rođen je 1975. u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija. Prvi roman "Ablutions" objavljuje 2009., a romanom "Braća Sisters" (2011., hrvatsko izdanje Fraktura, 2013.) osvaja svjetsku slavu te prestižna književna priznanja: osvaja više nagrada među kojima Governor General’s Award i Canadian Authors Association Award for Fiction te ulazi u uži izbor za nagrade Man Booker, Scotianbank Giller i Walter Scott. Autor je scenarija za nezavisni film "Terri" (2011.) koji je režirao Azazel Jacobs. Živi u Portlandu u Oregonu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Braća Sisters - Patrick deWitt –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –