Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordan Nuhanović

Šale su ostale kod kuće

  • Nakladnik: Profil
  • 01/2014.
  • 84 str., meki uvez
  • ISBN 9789533132839
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Šale su ostale kod kuće" objedinjuje putopisne priče iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza koje su nastajale u razdoblju između 1998., kad je autor otputovao u Armeniju, i 2012., za boravka u Kazahstanu. U međuvremenu je proputovao Azerbejdžan, Gruziju, Moldaviju, dvije međunarodno nepriznate državice Nagorno Karabah i Pridnjestrovlje, odnosno Transnjistriju, te Latviju, Litvu, Estoniju i Kalinjingradsku regiju koja je dio Ruske Federacije, iako s njome nema fizičkog kontakta.

Autor je žanrovski knjigu označio kao zbirku putopisnih priča kako bi sebi stvorio mogućnost za fiktivnu doradu pokoje slike ili lika, iako je najveći dio građe ipak putopisnog karaktera, a to znači da je utemeljen na istinitim doživljajima s putovanja.

Tragajući za unutarnjim motivima koji vode u neke od tih zemalja, knjiga se povremeno usmjerava prema intimnoj ispovijesti. Tako se putovanja kroz prostor prepleću s putovanjima u privatnu prošlost, a užasi tranzicije kojima autor svjedoči prigoda su i za neke usporedbe s našim „skokom u kapitalizam“.

Rođen u Vinkovcima, u obitelji prosvjetnih radnika. Od malena su me uvjeravali da sam talentiran, iako nitko nije mogao sa sigurnošću reći za što. Napokon, nakon mučne srednje škole i još mučnijeg studiranja na Faklutetu političkih nauka, zaposlio se kao novinar. Radio sam i kao ratni reporter, književni kritičar i public relation, više manje, neuspješno. Danas radim na HRT-u kao književni recenzent, pišem seriju čije je emitiranje još uvijek neizvjesno te surađujem za hrvatski Playboy. Ukratko, živim i radim.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –