Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Don Jose Campos

Šaman i Ayahuasca : Putovanja u carstva duhovnosti

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Alenka Mirković Nađ
  • 05/2015.
  • 144 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531744577
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Međunarodno cijenjeni peruanski šaman Don José Campos upoznaje nas s praksom i dobrobitima ayahuasce, psihoaktivne skuhane mješavine biljaka kojom se amazonski šamani koriste za iscjeljivanje već sedamdeset tisuća godina. Ayahuascu se naziva biljkom učiteljicom zato što može iscjeliti fizičke, psihološke i emocionalne blokade. Kroz žive vizije ayahuasca odvodi pacijenta u druge prostore i dimenzije nudeći duboke uvide u pravu prirodu ljudskih bića i njihovo mjesto u svemiru.

I dok s jedne strane vlada SAD-a zabranjuje i sankcionira posjedovanje supstanca koja sadrže halucinogene (DMT) kao što je ayahuasca i smatraju je drogom, te prema njihovom mišljenju nema nikakvu medicinsku primjenu, s druge strane, vlada Perua tradicionalna znanja i vještine korištenja ayahuasce proglasila je nacionalnom kulturnom baštinom. Peruanska vlada navodi da je ayahuasca diljem svijeta poznata kao autohtona biljka kojom se prenosi duhovna spoznaja  i da su učinci koji se postižu njezinim konzumiranjem ravni ulasku u tajne duhovnog svijeta. Peruanci tvrde da su učinci ayahuasce, koji su prošli rigoroznu istragu, drukčiji od onih koje izazivaju halucinogeni (DMT) jer se koristi prema uputama predaka i u tradicionalnom obrednom okružju.

Knjiga je strukturirana u tri dijela. U prvom dijelu Don Jose upoznaje čitatelje s prirodom svojeg posla, iscjeljivanjima, svojim učiteljima i svojim vrtom. Drugi dio knjige upoznaje ih s Joseovim prijateljima - mističkim slikarom Pablom Amaringom i biokemičarem Juliom Arceom Hidalgom. U to se uklapa i obred ayahuasce s pojedinačnim mističnim iskustvima. U trećem dijelu Don Jose nastavlja prenositi svoja znanja i raspravlja o naravi ekspanzije uživanja ayahuasce, o različitim načinima na koje ayahuasca manifestira iscjeljenje i o naravi objašnjenja smrti koje dobivamo kad s njom radimo.

Knjiga "Šaman i Ayahuasca: Putovanje u carstvo duhovnosti" sadrži i zadnji intervju i umjetnički rad međunarodno priznatog slikara vizija i bivšeg šamana Pabla Amaringa.

Don José Campos jedan je od najpoznatijih svjetskih ayahuasceroa, šamana koji se bave kuhanjem mješavine biljaka (zvane ayahuasca po svome glavnom sastojku) te uvođenjem ceremonija ayahuasce. Učio je kod više od sto dvadeset učitelja curanderosa, kako se iscjelitelje šamane naziva u srednjoj i Južnoj Americi. Živi i radi u mjestu Pucallpa u Peruu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –