Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hubert Haddad

Slikar lepeza

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Dubravka Celebrini
  • 06/2015.
  • 124 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953379
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Na sjeveroistoku otoka Honshua, s pogledom na planinu Jimuru, u malom, idiličnom pansionu gospe Hison, Matabei Reien pronalazi svoje skrovište od svijeta. U tom nesvakidašnjem svratištu, učahurenom između planine i Pacifika, Matabei će s vremenom dobro upoznati niz slikovitih i osebujnih stalnih gostiju, pa i pronaći ljubav svog života.

Iza svratišta prostire se prekrasan vrt izgubljen u vremenu, gdje Matabei otkriva starog majstora vrtlara, za kojeg se pokazuje da posjeduje nesvakidašnji talent oslikavanja lepeza. Matabei uskoro postaje vjeran učenik starog Osakija, i otkriva koliko zen mudrosti se krije u svakodnevnoj brizi o vrtu i njegovim tajnama.

"Slikar lepeza" stilski je vrsno izveden roman, koji možda ponajprije podsjeća na "Svilu" Alessandra Baricca. S nekoliko pripovjednih okvira i s nizom umetnutih haikua, Haddad se pokazuje kao majstor suptilnog oblikovanja rečenice, neprimjetnih prijelaza s jedne pripovjedne ravni na drugu i nevjerojatno snažne vizualizacije prostora kroz tekst.

***

Hubert Haddad (1947., Tunis) francuski je romanopisac, pjesnik, dramaturg, esejist, slikar i povjesničar umjetnosti tuniskog podrijetla. Autor je 26 romana, 10 zbirki priča, 13 zbirki poezije, 14 zapaženih eseja i 10 drama. Za svoj opus dobio je niz priznanja, a roman "Slikar lepeza" osvojio je 2013. nagradu Prix Louis-Guilloux i priznanje Francuskog društva pisaca (Grand prix de littérature de la SGDL), a 2014. nagrade Océans France Ô du livre i Biblioblog. Živi i radi u Parizu, slika, piše i vodi radionice kreativnog pisanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –