Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Christian Kracht

Imperij

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Nataša Medved
  • 02/2016.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953515
  • Cijena: 130.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

August Engelhard, nudist, začetnik kokovorizma i utemeljitelj Reda Sunca, stvarna povijesna ličnost i junak ovog neobičnog i snažnog romana, svoju će utopiju boljeg svijeta pokušati ostvariti u njemačkim prekomorskim kolonijama kamo početkom 20. stoljeća bježi iz zatrovane, filistarske vilhelminske Njemačke i od cjelokupne europske civilizacije osuđene na propast. Nakon kratke idile na otoku Kabakonu gdje uzgaja kokosov orah i dočekuje sljedbenike iz cijeloga svijeta, Engelhardt ubrzo upada u spiralu ludila koja nagovještava i ocrtava najveće katastrofe dvadesetog stoljeća.

Stilski inovativnim postupcima i virtuoznim jezikom, Christian Kracht romanom "Imperij" ispisuje veličanstvenu društvenu satiru, zabavan i na trenutke urnebesno smiješan pustolovni i filozofski roman u kojemu se zrcale svi lomovi današnje stvarnosti.

 

Pravo remek-djelo… humor pojedinih prizora nezaboravan je. - Die Welt

Maestralno i neponovljivo! - Die Zeit

Imperij je zapanjujuća i uzbudljiva, ironična konradijanska književna pustolovina za naše doba. - Karl Ove Knausgaard, autor Moje borbe

Imperij se čita kao najbolji film koji Werner Herzog tek treba snimiti. - Tobias Carroll, Biographile

Christian Kracht (Saanen, Švicarska, 1966.) jedan je od najkontroverznijih pisaca i intelektualaca njemačkog govornog područja čiji su romani prevedeni na više od dvadeset jezika. Školovao se u Njemačkoj, Kanadi i SAD-u. Bio je dopisnik iz Indije za tjednik Der Spiegel, kolumnist Frankfurter Allgemeine Zeitunga te suradnik brojnih drugih novina. Status kultnog pisca stekao je romanima "Faserland" (1995.), "1979" (2001.), "Ja bit ću tu, na suncu i u sjeni" (2008.), a definitivno ga potvrdio romanom "Imperij" (2012.) za koji je ovjenčan Književnom nagradom Kantona Berna te prestižnom Nagradom Wilhelm Raabe. Objavio je i nekoliko knjiga putopisa, surađivao je s brojnim piscima i umjetnicima a zajedno sa suprugom, režiserkom Frauke Finsterwalder, napisao je scenarij za njezin nagrađivani film Finsterworld.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –