Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ljiljana Došen

Velike avanture malog Orehovića

  • Nakladnik: Naklada Uliks
  • 10/2017.
  • 176 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538129070
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman za djecu "Velike avanture malog Orehovića" utemeljen je na priči iz usmene predaje primorsko-goranskog kraja koju je autorica dobila u nasljeđe od svoga djeda. Čitatelj prati Orehovića, dječaka malenog poput dlana, na njegovom putu prožetom avanturama u potrazi za tajnom odrastanja. U toj nimalo lakoj misiji od velike pomoći pokazat će se njegovi prijatelji – kućne životinje i stoljetno stablo u dvorištu.

Radnja priče zbiva se u Rijeci, ‘30-ih godina prošlog stoljeća. Rodno mjesto malog Orehovića smješteno je u Murvicu (u stvarnosti Podmurvice) u kojoj se živi od obrađivanja vrta i uzgoja domaćih životinja u izvornom obliku samoodrživog razvoja. Junak će kroz svoje pustolovine otkriti kako je najbolji način odrastanja onaj u skladu s prirodom.

Knjigu su ilustrirali Gea Ferraris i Damjan Stanich.

Ljiljana Došen, profesorica jezika i književnosti, rođena je u Rijeci 1956. godine. Nakon višegodišnjeg iskustva u nastavi, posvećuje se proučavanju progresivnih metoda u edukaciji te 2010. magistrira s temom o slobodnim školama na sveučilištu La Sapienza u Rimu. Ovom knjigom djeci s kojom je provela svoj radni vijek vraća dug za sve ono što su je do sada naučila.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –