Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Riccardo Gucci Claudio Cantini

Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina

  • Nakladnik: Naklada Uliks
  • Prijevod: Zoran Šindrak
  • 04/2008.
  • 230 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789537306236
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Rezidba maslina u velikoj se mjeri razlikuje od rezidbe ostalih voćaka umjerenoga klimatskog pojasa. Zbog pogrešaka u rezidbi može doći do gubitka priroda ili većih troškova uzgoja. Stoga su način rezidbe i uzgojni oblik dva najvažnija čimbenika kojima se postiže dobra rodnost i isplativost maslinika.

Priručnik «Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina» autora Riccarda Guccija i Claudia Cantinija sustavno obrađuje problematiku rezidbe masline. Problematika je temeljito obrađena, a brojne slike i dijagrami pridonose boljem razumijevanju teksta.

Prva dva poglavlja obrađuju biološke i fiziološke osnove rezidbe masline, a u sljedećim su poglavljima iscrpno razmotreni svi aspekti rezidbe, kao i čimbenici koji određuju njezino vrijeme, intenzitet i način izvođenja.

Završna poglavlja daju preglednu i korisnu usporedbu uzgojnih oblika sa svim njihovim manama i prednostima, pa se na temelju toga za svaku uzgojnu situaciju može odabrati najpovoljniji uzgojni oblik.

Stoga, korisnik priručnika može na jednome mjestu pronaći odgovore na brojna pitanja vezana uz uzgoj maslina pri čemu će mu biti ponuđena višestruka rješenja te će, na temelju izloženih prednosti i mana svakog rješenja, sam moći izabrati onaj koji je za njegovu situaciju najprimjereniji. To čitatelju, bilo da je iskusni uzgajivač ili početnik, omogućava da razvije vještine i strategije rezidbe primjerene svome masliniku.

Priručnik «Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina» je nezaobilazno štivo za studente agronomije, maslinare, stručnjake poljoprivredne savjetodavne službe i za sve one koji žele steći uvid u suvremeni uzgoj maslina jer uz  teoretsku podlogu, sadrži i rezultate većeg broja recentnih istraživanja, provedenih uglavnom u nama susjednim zemljama, koji imaju praktičnu primjenu i mogu pomoći u uspješnijem vođenju komercijalnog maslinika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –