Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Silvija Benković Peratova

Čuvari legende : Drevna zemlja Nari

  • Nakladnik: Naklada Uliks
  • 12/2011.
  • 160 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537165796
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
„Čuvari legende“ (Knjiga prva – „Drevna zemlja Nari“) predstavlja uspješan spoj maštovito sročenih legendi, obogaćenih živopisnim i nadahnutim ilustracijama same autorice, Silvije Benković Peratove.

„Drevna zemlja Nari“ napučena je mitološkim bićima poput Malika, Vadica, vila Lastarica, Šumnjača i drugih i svi oni egzistiraju u svome bajkovitom svijetu koji je prepun opasnosti kao da je preslikan iz naše suvremenosti. Priča teče napeto, živahno, iznenađujući čitatelja neočekivanim zapletima i rješenjima.

Koristeći se izvorima iz hrvatske narodne predaje, hrvatskih mitova i legendi autorica je osmislila četrdeset i jednu priču, koje povezane u neraskidivu cjelinu na maštovit, živ i dinamičan način promiču vječnu storiju o srazu Dobra i Zla. "Čuvari legende" kriju u sebi i pitanja o opstanku, o identitetu, o snovima, a u tome se mogu naći i djeca kao i odrasli koji se još nisu odrekli svojih snova...

***

Silvija Benković Peratova rođena je 29. travnja 1964. u Zagrebu. Živi i radi u Rijeci. Po struci je profesor likovnih umjetnosti i likovnog odgoja. Aktivno se bavi slikarstvom, te je izlagala na petnaest samostalnih izložbi.

U književnosti se pojavljuje 1995. s prvom zbirkom poezije "Mali veliki ljudi". Slijede: zbirka pjesama za djecu "Zlatak" (1997.), zbirka poezije "Jedro ljubavi" (2000.), roman "Slast pelina" (2004.), zbirka priča "TETA" (2004.), zbirka poezije "Boja istine" (2007.), drugo prošireno izdanje zbirke pjesama za djecu "Zlatak i Zlatica" (2008.), te drugi dio zbirke pripovjedaka "Tetin luštrin" (2011.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –